kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa'ya vidayla bağlandı
Tezmak, Avrupa'nın ürün çeşidi bakımından en büyük vida ve bağlantı elemanı üreticisi Ejot ile Türkiye'de vida üretecek

DünyayI kasıp kavuran şirket evlilikleri, Türkiye'ye de yansımaya başladı. Evlilik trendinin öncülerinden biri Tezman Holding bünyesinde faaliyet gösteren Tezmak oldu. Özellikle vida, civata gibi bağlantı elemanları üretiminde sektörün önde gelen ismi olan Tezmak, ürün yelpazesi bakımından Avrupa'nın bir numarası olan Alman Ejot ile ortak ileri teknoloji bağlantı elemanı üretecek.

Tam 150 adet patenti bulunan ortaklarıyla telekomünikasyon ve otomobil gibi sektörlere üretim yapan Ejot ile birlikte 6-7 milyon marklık bir yatırım yapacaklarını belirten Tezman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tezman, "Yüksek teknolojiyle üretilen ve dünya devlerine satılacak bağlantı elemanları üreteceğiz" dedi.

Ortaklarının geçen yıl sadece Opel için 10 milyon marklık üretim yaptığını belirten Tezman, "Daha önce de 4 milyon 200 bin marklık bir yatırımımız vardı. Ek yatırımla birlikte yaptığımız yatırımın geri dönüşünü 4-5 yıl içinde 20 milyon mark olarak geri alacağız" diye konuştu. Birleşmenin ardından Tezmak Ejot adını alacak olan şirket, Nokia, Sagem, Ericsson, Opel, BMW gibi dünya devlerine vida ve civata gibi bağlantı elemanları satacak.

Ejot Başkanı Christian Kocherscheidt ise "Türkiye son derece büyük potansiyeli bulunan bir ülke. 60 milyon insan var ve büyük çoğunluğu genç. Büyük bir kesimin cep telefonu var. Genel olarak otomobil talebi çok yoğun. İyi bir vidayla montajda çok büyük tasarruf elde edilebilir" dedi.

Kocherscheidt, Türkiye'de son derece eğitimli insanların bulunduğunu da belirterek, "Böyle bir pazara birinci ya da ikinci olmak üzere giriyoruz. Ortağımız zaten Türkiye'de birinci. Dünyanın büyük kuruluşlarına buradan üretim yapacağız" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır