kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Yüce Divan'ı anlatamayız'
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'a gönderilme isteğinin, yabancı para piyasalarına izah edilemeyeceğini söyledi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'a gönderilme isteğinin, mahalli piyasa için ayak oyunu olabileceğini, ancak bu konunun yabancılara anlatılamayacağını söyledi. Antalya'daki 3-S Ford Plaza'nın açılış törenine katılan işadamı Rahmi Koç, Mesut Yılmaz'ın Yüce Divan'a gönderilme isteği ile ilgili olarak, "Yabancı nereden anlasın ayak oyunlarını... Bunları yabancılara anlatamazsınız. Bilemiyorum buradaki felsefe, mantık nedir" diye konuştu. Öte yandan Ford'un otomobilde Türkiye'de yedincilikten beşinciliğe yükseldiğine işaret eden Rahmi Koç, şunları söyledi: "Ford, birkaç yıl içinde otomobilde de birinci sıraya yükselecek. Otomobil alıcısı uyanık. Artık alacağı malı iyi tetkik ediyor, internete giriyor, diğer araçlarla mukayese edip, otomobil satın alıyor. Artık otomobil çeşidi fazla olmalı, aynı zamanda kaliteli olmalı."

'DiKKATLİ OLMAK GEREK'
Koç, yabancı otomobile talebin arttığına dikkat çekerken, "Türkiye'de yerli otomobile talep yüzde 60 oranında artarken, yabancı otomobile talep yüzde 110 oranında arttı. Bunun nedenlerinin başında Türk Lira'sının değer kazanması, euronun dolar karşısında 0.86'ya kadar düşmesi geliyor" diye konuştu. Otomobilde ihracatın yavaşlamasının ithalatın ise artmasının sıkıntılar yarabileceğini de ifade eden Koç, şunları kaydetti: "Türkiye'de yeterince döviz rezervi var. Yabancı yatırımcıdan sıcak para geliyor. Turizm gelirleri bu yıl, geçen yıla göre çok iyi. Avrupa'daki işçilerimiz eskisinden daha iyi kazanıyor. Şu anda tehlikeli bir durum gözükmüyor ama dikkatli olmak gerekir. Otomobil ihracatını Türkiye'de en iyi Renault yaptı. Daha sonra Tofaş iyi ihracat yaptı. Ancak Brezilya'da yüzde 100 devülasyon yapıldı. Otomobiller çok ucuzladı. Bu da ihracatımızı etkiledi."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır