kapat

01.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
5 günde 100 ölü
Çeçen savaşçılar ile Rus askerleri arasında, 5 gündür devam eden çatışmalarda 40 Rus askeri ile 60 Çeçen savaşçı hayatını kaybetti

Çeçenistan'ın 25 kilometre güneydoğusunda bulunan Serjen-Yurt bölgesinde, Rus askerler ile Çeçen savaşçılar arasında çıkan çatışmalarda 5 gün içinde 40'tan fazla Rus askeri öldü.

Rusya İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü, çatışma sırasında 60 Çeçen savaşçısının da hayatını kaybettiğini ve bölgede halen 130'dan fazla Çeçen direnişçi olduğunu belirtti. Bu arada Çeçenlerin, dün sabah bir Rus kamyonunu pusuya düşürüp ateş açtıkları, olayda 1 Rus askerinin öldüğü, 6'sının da ağır yaralandığı bildirildi.

SALDIRI EMRİ GELDİ
Savaşın başından itibaren Ruslar'ın kontrolü altında olan bölgede inceleme yapan Rus Savunma Bakanı Igor Sergeyev, dün sabahki açıklamasında püskürtme operasyonunun zor olduğunu ama çok iyi yürütüldüğünü ve Çeçen savaşçıların hepsinin bölgeden temizlenmeye başlandığını söyledi. Rus askeri haber ajansı AVN ise, Çeçen savaşçıların sayısının şu anda 2 bin olduğunu ve bu sayıyı 25 bine çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi.

Ayrıca Rus Haber ajansı ITAR-TASS da, şu anda nerede olduğu bilinmeyen Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Maşadov'un, savaşçılarına Ruslar'ın elinde bulunan büyük kentler Gudermas, Grozni ve Şali'ye saldırı emri verdiğini duyurdu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır