kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İngilizlere tokat
UEFA Genel Sekreteri Aigner, "İngilizler olay çıkarmaya, Türkler maç seyretmeye gidiyor" dedi. Aigner, İstanbul'da ve Brüksel'de bıçaklanan İngilizler'in de tescilli holigan olduklarını söyledi

Türkler tahrik ediliyor
İngiliz Daily Mail gazetesine göre UEFA en yetkili ağızlardan İngilizler'i suçladı. İstanbul'da 2 Leedsli'nin öldüğü olaylar için İngilizler'i itham eden UEFA Genel Sekreteri Gerhard Aigner, "Türkler, tahrik edilince tepki gösteren duygusal insanlar. İngilizler gibi içki içmiyor, olay çıkarmıyor, biletleri olmadan maçlara gitmiyor. İstanbul'da ölenlerden biri ve Brüksel'de bıçaklanan İngiliz, tescilli holiganlar" dedi.

İngilizler fark attı
Belçika İçişleri Bakanlığı Sözcüsü De Knop, şampiyonanın başından beri 1301 kişinin gözaltına alındığını veya tutuklandığını açıkladı. İngilizler 758 kişiyle büyük fark atarken, yalnız 2 Türk tutuklandı. 16 Haziran'da Brüksel'deki olaylara karışan İngiliz Mark Forrester 6 ayı tecilli olarak 1 yıl hapis cezası aldı. Aigner'in sözlerine karşın, UEFA, Euro-2000 fair-play klasmanına İngiltere gibi Türkiye'yi de almadı.

Centilmenler çıldırdı
İngiltere ve Türkiye'yi liste dışı bırakan UEFA, sahaya iki kez giren taraftarları sebebiyle 120 bin İsviçre Frangı ceza verdiği Yugoslavlar'a aynı muameleyi göstermedi. Grup maçlarında turnuvanın en centilmen iki takımı olan Portekiz ve Türkiye'nin dünkü mücadelesi şampiyonanın en kartlı maçı oldu. Hollandalı hakem Jol, Portekizliler'e 5 sarı, Türk futbolculara ise 1 kırmızı, 3 sarı, toplam 9 kart çıkardı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır