kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Boncuk Köfte
Malzeme: (10-12 kişilik)
* 1 su bardağı irmik
* 1 kg. köftelik bulgur
* 1 çay bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 2 adet yumurta
* Tuz
* 1 adet limon suyu
* Yeterince su

Sos için:
* 4 adet domates
* 4 çorba kaşığı domates salçası
* 7 diş sarmısak
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz

HAZIRLANIŞI:
Bulguru yeterince ılık suyla önceden ıslatın. Suyu çektikten sonra geniş bir kaba aktarın. Üzerine bir çorba kaşağı biber salçasını ve bir tatlı kaşığı kimyonu ekleyin. İyice yoğurun. Sonra azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlaklar hazırlayın. Sonra bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın. Derin bir çukur oluşturun. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Malzemeyi pişirecek kadar suyu tençereye alın. 1 adet limon suyu ve yeterince tuzu ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın. Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domatesleri ve 4 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin. Koyulaşmaya başladığında sarmısakları ve tuzu ilave erdin. Sosu ocaktan alın. Haşladığınız köftelerin suyunu süzün. Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine domatesli sosu dökün. Sıcak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır