kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Atar! Atar!

Portekiz'e karşı 11 kişi oynasan da zorlanırsın. Çünkü top teknikleri yüksek. Yardımlaşmaları iyi. Ve sahanın her tarafını kullanıyorlar. 1 kişi eksilince yanarsın.

Alpay'ın atıldığı pozisyona bakın Allah aşkına! Tehlikeli bir akını kesersin, topu elle tutarsın, rakibi indirirsin veya rakibe vurursun. Kimse de bir şey diyemez. Ama o, hücum ettiğimiz bir pozisyonda hiç gerek yokken rakibine yumruk vurarak atılıyor. Acaba bunun altında Jet-Pa'nın düştüğü durum var mı? Ondan mı konsantre olamadı? Her şey düşünülür. Ama ne olursa olsun böyle bir kart görmeye hiçbir futbolcunun hakkı yoktur. Son yıllarda moda oldu, "İrlandalılar... Vatan hainleri." Espri bir yana... Bunları karşıda aramayın. İçinizde arayın. Mustafa maçtan sonra mutlaka açıklama yapacaktır.. "Her şeyi hesap ettim ama böyle bir kırmızı kartı düşünemedim" diye.

Alpay yine akıllanmamış
Portekiz biz 10 kişi kaldıktan sonra anormal pozisyonlar kaçırdı. Biz eksilince çok zekice oynadılar. Bir ara yalnız top gezdirdiler. Çünkü her yitirilen topta zaten bir kişi fazlalar. Top hep onlarda kaldı. Şansımız ve karşıdan gelen toplarda Rüştü'nün becerisi olmasa 2. İngiltere faciası olabilirdi. Bu toplarda başarılı olan Rüştü yan toplarda aynı beceriyi gösteremedi. Özellikle 2. yarıda çok aciz durumlara düştük. Burada şu da önemli. Bu tip maçlarda eksik kalmak kötü ama dünyanın sonu değil. Mağlubiyeti çabuk kabul ettik. İki maçta süper oynayan Suat ilk 11'de yine yoktu. Ama sol tarafta Ergün ile K.Hakan iyi şeyler yapmaya çalıştılar. Demek ki bazı şeyler tecrübeyle olmuyor.

Alpay dört yıl önceki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra "Artık akıllandım" diyordu. Ama akıllanmadığını gördük. Türkiye'de bazı hakemler, bazı takımlara ve futbolculara çok müsamaha gösteriyorlar. Bu futbolcular da bundan cesaret alıyorlar. Ve "Biz bunu her yerde yaparız" zihniyetleri var. Kimbilir? Belki de "Bu hakem de atmaz" zannetti.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır