kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deniz'ine kavuştu
Deniz Gezmiş'in babası Cemil Gezmiş, dün son yolculuğuna uğurlandı.

Kalabalık bir katılımın gözlendiği cenaze törenine duygular, alkış olarak yansıdı. Bir dönemin siyasi dünyasına damgasını vuran ve daha sonra üç arkadaşıyla birlikte idam edilen Deniz Gezmiş'in babası Cemil Gezmiş daha sonra Pendik Aydınlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gezmiş'in cenaze törenine oğulları Hamdi ve Bora Gezmiş, Ressam Bedri Baykam, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Ataol Behramoğlu ve sevenleri katıldı.

Törende 68 Kuşağı Vakfı Başkanı Haşmet Atağan da bir konuşma yaptı. Atağan, Cemil Gezmiş'in oğlu Deniz Gezmiş'in 68 kuşağının sembolü olduğunu belirtirken, "Bu nedenle Cemil Gezmiş bizlerin de amcası ve babasıdır. Hep yüreğimizde yaşayacaktır" dedi.

Gezmiş'le birlikte idam edilen Hüseyin İnan'ın babası Hıdır İnan ise, "28 yıldır oğullarımızın davaları için çalıştık. Artık yorulduk kalbimiz kaldırmıyor. İşte böyle gidiyoruz" dedi.

Daha sonra eller üzerine alınan Cemil Gezmiş'in naaşı cenaze arabasına kadar alkışlarla uğurlandı. Selimiye'den Pendik Aydınlar Köyü'ne götürülen naaş burada yakınlarının ve sevenlerin katıldığı sade bir törenle defnedildi.

Ali ÖZLÜER-Bülent ERGÜN-Kenan KORKMAZ-Mehmet ÖZIŞIK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır