kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbul kasap bülbül gibi
Hizbullah'ın domuzbağcısı Hacı İnan yeni liderin ismini verdi. İnan, Velioğlu'nun ölümünü de soğukkanlılıkla izlemiş

HİZBULLAH'A yönelik ikinci büyük operasyonda yakalanan örgütün kasabı Hacı İnan, Emniyette verdiği ifadelerde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Örgütün lideri Velioğlu'nun öldüğü Beykoz'daki operasyonu, evin biraz uzağındaki kalabalığın arasından soğukkanlılıkla izlediğini söyleyen İnan, yeni liderin ismini de verdi. İnan'ın ifadesine göre, Hüseyin Velioğlu'nun ölümünden sonra örgütün başına Gaziantep'te yaşayan Batmanlı Molla Ömer geçmiş. İnan'ın Emniyet'te verdiği 26 sayfalık ifadesinden bazı bölümler şöyle:

SADECE KURYEYMİŞ
*37 kaçırma ve öldürme eyleminin talimatı için sadece kuryelik yaptım. Talimatları Hüseyin Velioğlu'ndan kapalı bir zarf içinde alıp, bölge sorumlularına veriyordum.

* Konya'da örgütün öldürdüğü üç cesedin ortaya çıkmasını üzerine İstanbul'a geldik. Önce Hüseyin Velioğlu ve arşiv ekibi geldi. İki ay sonra ben ailemle birlikte geldim.

* Beykoz'daki evi 375 bin dolara aldık, bunun 100 bin doları benimdi. Olay günü eve halıfleks almak için dışarı çıkmıştım. Döndüğümde çatışmayı gördüm ve bir süre ne olacak diye izledim, daha sonra oradan ayrıldım.

* Hüseyin Velioğlu'nun ölümünden sonra örgütün liderliğine Gaziantep'te yaşayan Batmanlı Molla Ömer geldi. Yardımcılığını ise Şırnaklı Molla Zeki üstlendi.

* Ben de bölge sorumlularıyla görüştüm. Sorumlulara; mason hocaları, lions klüpleri kişiler ve yerler hakkında istihbarat toplamaları için talimat verdim. İleride buralara eylem düzenlemeyi planlıyorduk.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır