kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Batman basını imaj yeniliyor
Yerel basının tatlı rekabeti. Batman News gazetesine rakip Batman Times'da çıktı. Amaç tirajı yükseltmek

Batman'da yerel olarak yayınlanan 14 gazete arasında tatlı, ancak tatlı olduğu kadar da çekişmeli bir rekabet yaşanıyor. PKK'dan sonra Hizbullah teröründen de oldukça çok çeken 210 bin nüfuslu kentte yayınlanan gazetelerin toplam tirajı 10 binin üzerinde.

Kentte yayınlanan gazeteler arasında tiraj kadar isim konusunda da rekabet var. Tüm gazetelerde hedef daha ilginç isimlerle hafızalarda kalmak ve bu sayede tirajlarını yükseltebilmek. Bu amaçla yaklaşık 4 ay önce yayın hayatına başlayan Batman News'e rakip olarak bu kez Batman Times yayın hayatına başladı. Her ikisi de haftalık olarak yayınlanan gazetelerin yarattığı tek sorun, isimlerinin anlamını okuyucularının bilmemesi.

Hedef İlgi çekmek
Bu gazetelerin okuyucularından Abdullah Karaağaç da gazetelerin isimlerinin manasını bilmemekten yakınıyor. Karaağaç, gazete isimlerini yazıldığı gibi okurken, "Yeni gazetelerin isimleri bildiğimiz gazete isimlerine benzemiyor. Avrupai, Amerikanvari isimler. Ne anlama geldiğini dahi bilmiyoruz. Ama haberlerini okuyoruz. Tek isteğimiz, bu yabancı isimlerin yanına Türkçelerini de yazmaları. Hiç olmazsa okuduğumuz gazetelerin isimlerinin ne manaya geldiğini biliriz" dedi.

Batman'da 4 ay kadar önce yayın hayatına başlayan Batman News'in gördüğü ilgi üzerine bu kez Batman Times gazetesi yayın hayatına başladı. Her iki gazetenin sahipleri de gördükleri ilgiden oldukça memnun.

Toplam 3 çalışanı bulunan Batman News'in sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Faruk Ekmen, gazetenin ismini farklı bir imaj oluşturmak için böyle koyduklarını belirtirken; "Hayli de ilgi gördük. Haftada bir kez yayınlanıyoruz ve ortalama bin tane satıyoruz. Amacımız Batman'da aksayan konularda halkın sesi olmak. Bunu da gereği gibi yaptığımıza inanıyoruz" dedi.

Henüz yayın hayatına başlayan Batman Tmes'in sahibi, tek çalışanı ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Güneş de amaçlarının farklı bir imaj ve ilgi çekmek olduğunu ifade ederek, "Yabancı gazetelerden en fazla tanınan Times. Bu nedenle çıkardığım gazeteye bu ismi koymayı uygun gördüm. İyi olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Kentte 3'ü günlük, 8'i haftalık, 3'ü ise aylık olmak üzere 14 yerel gazete yayınlanıyor. Bu gazetelerin isimleri ise şöyle:

"Batman Postası, İleri, Batman Çağdaş, Mücadele, Batman, Batman Ekspres, Batman Söz, Güncel, Tımes, News, Haber 72, GAP, Aydınlık Rota, Batman'ın Sesi"

Halit BEYTÜT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır