kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sürmeli'ye rahat yok
Turizm devi Yalçın Sürmeli ile kardeşinin mezarları, trilyonluk miras yüzünden açıldı

SÜRMELİ Oteller Zinciri'nin sahibi Yalçın Sürmeli'nin mezarı trilyonluk miras kavgası yüzünden dün açıldı. Sürmeli'nin 2 yıl önce vefatından sonra ailesi, 150 trilyonluk mirastan pay kapmak için davalık oldu.

Şişli 1. Sulh Hukuk Mahkemesi ile İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Sürmeli'nin küçük kızı Eda Sürmeli, ablası Saba'nın "üvey" olduğunu öne sürerek, mirastan çıkarılmasını istedi. Eda'ya göre, Saba'nın gerçek babası Yalçın Sürmeli'nin kardeşi Sabit, annesi ise Fatma Neslihan Sürmeli'ydi. Anne Meral Sürmeli, kızı Eda'ya destek vererek, "Saba kaynımın çocuğu. Kocası Abdullah Okumuş servetimizin peşinde" dedi.

Saba Sürmeli ise ailenin razı olmadığı evliliği yaptığı için mirastan mahrum edilmek istendiğini belirterek "DNA testi yaptıralım. Gerçek ortaya çıksın" dedi.

O DA ÜVEY ÇIKTI
Ancak Meral ve Eda Sürmeli, Saba'nın istediği DNA testine "şiddetle" karşı çıktı. Bu tepkilerinin sebebi ise, mahkemeye ulaşan belgelerle anlaşıldı. Resmi kayıtlara göre, Eda Sürmeli, ünlü işadamının Adana'da tanışıp kısa süreli ilişki yaşadığı şarkıcı Aydın Alkışlıoğlu'ndan olan kızıydı. Ve Sürmeli'nin nüfusuna kaydedilmişti. Sonunda mahkeme babanın DNA ve doku testleri sonucunda belirlenmesini kararlaştırdı.

Bu kapsamda Yalçın Sürmeli'nin Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan kabri dün açıldı. Asıl baba olduğu iddia edilen amca Sabit Sürmeli'nin kabri ise Adana Asliye Hukuk Mahkemesi'nin belirleyeceği bir tarihte açılacak.

Türkan HİÇYILMAZ-Necdet ÇOKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır