kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yol gösterici devlet adamıydı
Güven Erkaya için devletin zirvesinden ailesine ve Genelkurmay'a başsağlığı mesajı yağdı

Devletin zirvesi, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Güven Erkaya'nın ölümü üzerine başsağlığı mesajları yayınladı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Erkaya'nın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine içten başsağlığı dileklerini iletti.

ECEVİT: ŞÜKRANLA ANACAĞIZ
Başbakan Ecevit de Erkaya'nın çalışmalarının her zaman şükranla anılacağını belirtti. Ecevit, mesajında "Merhum Güven Erkaya'nın Deniz Kuvvetleri'ne hizmetleri ve Başbakanlık Başdanışmanı olarak değerli çalışmaları her zaman şükranla anılacaktır" dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Gülden Erkaya'ya gönderdiği başsağlığı mesajında, "Büyük önder Atatürk'ün laik, demokratik cumhuriyet ilkelerine bağlılığı ile ön plana çıkan Sayın Erkaya, gerek Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde, gerekse sonrasında çalışkanlığı, basiretli yönetim tarzı ile üstün başarılara imza atmış müstesna bir şahsiyettir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'na gönderdiği mesajı şöyle: "Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral ve Başbakanlık Başdanışmanı Güven Erkaya'nın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, şahsınızda kederli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetler camiasına başsağlığı diliyorum".

CHP Genel Başkanı Altan Öymen mesajında, "Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin ve özgür düşüncenin ısrarlı savunucusu oldu. Atatürk Türkiyesi'nin saygın bir komutanıydı" dedi.

ÇEVİK BİR: YOL GÖSTERİCİYDİ
28 Şubat sürecinde Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini yürüten Emekli Orgeneral Çevik Bir ise duygularını şöyle açıkladı: "...Güven Erkaya Amiralimiz bir devlet adamıydı, o bir askerdi, o bir diplomattı ve savunma duygusunu en had safhada taşıyan bir komutanımızdı. Çok üzülüyoruz, söyleyecek söz bulamıyoruz, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Şunu da ifade etmek istiyorum. Hakikaten ülkemiz için çok büyük bir kayıptır. Hastalığının son gününde bile kendisi, devleti milleti düşünmekten geri kalmamıştır. Bu konuda yol gösterici yazılar yazmıştır. Dolayısıyla kaybımız büyüktür, ben hepimize başsağlığı diliyorum."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır