kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Türkbanklılar "birleşmeye" karşı
Türkbank çalışanı, emekli ve ailelerinden oluşan yaklaşık 5 bin kişi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'ndaki 8 bankanın birleştirilmesine karşı Ankara`da eylem yaptı. Toplanan kalabalığa hitap eden Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Bank-Si-Sen) Başkanı Alptekin Sağlanmak, Türkbank'ı kapatmak isteyenlerin bu meydanda derslerini alacaklarını belirterek, 5 Mayıs`tan bu yana Türkbank çalışanlarının toplu sözleşmelerinin imzalanmadığını söyledi.

Dünya Bankası: Çatışma açgözlülükten
Dünya Bankası, kanlı iç savaşların, siyasi, dini ve etnik farkılıklardan ziyade, elmas, uyuşturucu ve kahve gibi mallara duyulan açgözlülükten, hırstan kaynaklandığını saptadı. Dünya Bankası'nın "İç çatışmaların Ekonomik Nedenleri ve Politikaya Etkileri" konulu incelemesine göre, kahve ve elmas gibi ihraç mallarına pek bağımlı olmayan ülkeler iç çatışmalardan kurtulurken, bu tür ihraç mallarına çok bağımlı olanların büyük tehlikede olduğu belirtiliyor.

Deutsche Telekom 'internetçi' avında
Almanya'nIn telekomünikasyon devi Deutsche Telekom, İngiltere'nin en büyük internet hizmeti sunucusu şirketi Freeserve'ü satın alacak. Der Spiegel Dergisi'nin haberine göre, önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak satın alma kararıyla, Deutsche Telekom'un Internet yan firması T-Online'ın Almanya dışındaki faaliyetleri genişletilecek. Deutsche Telekom sözcüsü Ulrich Lissek, muhtemel satınalmalar, birleşmeler konusunda incelemelerini sürdürdüklerini söylemekle yetindi.

Tüketicide kredi yarışı
Tüketici finansman şirketlerinin uyguladıkları faiz oranları eski cazibesini yitirdi. Adeta bankalarla yarışır hale gelen şirketler, müşteriye verdikleri hizmet kalitesi ile ön plana çıkmayı hedefliyor.

Sayıları 11'i bulan bu şirketler, cazip yanlarını, ürün farkı ayırt etmeden satış noktasında ve müşterinin istediği taksit ve peşinat seçeneklerine göre 2 ile 24 saat arasında krediyi çıkartmak olarak açıklıyorlar. Ayrıca firmaların yaptığı kampanyalar doğrultusunda 6 aya kadar sıfır faiz seçeneklerini de kredilendirebiliyor.

Tüketici finansman şirketleri, bugün yaklaşık 2 milyon kişiye hizmet veriyor.

Finansman şirketlerinin yaptığı kredilendirmede bu yıl en çok otomotiv, bilgisayar ve cep telefonlarına yönelik kredi talebinde bir canlanma gözleniyor.

TALEP CANLI
Geçmiş yıllara oranla kredi talebinde canlanma olduğuna dikkat çeken Anadolu Cetelem Pazarlama Yöneticisi Cemil Kantemir, "Geçen yılın Haziran ayında verdiğimiz krediyi, bu yıl 2 günde veriyoruz. Faiz oranları genelde bankalarla paralel gidiyor" dedi.

Nur ÖZTÜRK İLK

Yunan armatörleri Savarona'da
Atatürk'ün yatı Savarona, yarın akşam dünyanın önde gelen Yunanlı armatörlerini konuk edecek. Ünlü armatör Sadık Kahramanoğlu, Savarona yatında meslektaşlarına kendisine ait Tuzla Tersanecilik'i anlatacak. Yata gelecek armatörler arasında John Lyras, Costa Papadapoulas, Nick Tsakos, John Angeliconsis, Polem Polemis gibi ünlü isimler bulunuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır