kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kapalıçarşı 'açılıyor'
Kapalıçarşı'ya gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 30 arttı. Euro 2000'in bitmesini bekleyen Çarşı esnafı, tanıtım kampanyası başlatıyor

Dünyada başka bir eşi daha olmayan Kapalıçarşı eski günlerine dönüyor. 1997'den beri zor günler geçiren Kapalıçarşı'ya gelen turist sayısında bu yıl yüzde 30'a varan bir artış yaşanıyor. 1999'da çok kötü bir sezon yaşayan Kapalıçarşı esnafı, bu yıl satışların yüzde 25-30 arasında arttığını, ilerleyen aylarda artışın süreceğini belirtiyor.

"Ekonomik krizin yanı sıra Abdullah Öcalan, deprem ve Hizbullah operasyonunun art arda gelmesi işlerimizi çok etkiledi" diyen Kapalıçarşı esnafı, alınan ekonomik önlemlerin turist sayısını artırdığını bunun da satışlara yansıdığını söylüyor.

GÖZLER EURO 2000'DE
3 binin üzerinde dükkanın olduğu Kapalıçarşı'da kuyumcu ve gümüşçülerin yanı sıra halı, tekstil ve dericiler de yoğunlukta ancak en fazla hediyelik eşyacılar satış yapıyor. Turistlerin çok fazla alışveriş yapmamasından şikayetçi olan esnaf kalabalığın satışlara yansımadığını vurguluyor ve "Ayasofya'yı gezer gibi Çarşı'yı da gezmeye geliyorlar" diyor.

Esnaf satışların artması için Euro 2000'in bitmesini bekliyor. Avrupa'da herkesin futbol şampiyonasıyla ilgilendiğini belirten Çarşı esnafı, "Turnuva bittikten sonra İstanbul'a gelen gemi sayısı artacak. Daha büyük gemilerle daha çok alışveriş yapan turistler o zaman gelecek" şeklinde konuşuyor.

Tanıtım atağı
KAPALIÇARŞI Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat, en önemli sorunlarının tanıtım olduğunu söylüyor. Derneğin yeniden yapılanma projesi başlattığını belirten Fırat, şunları söyledi: "İTÜ çevre raporu hazırlıyor. Tuvaletler yeniden düzenlendi, boyasız ve bakımsız dükkanlar, restoranların hepsi boyanacak. Türkiye ve yurtdışındaki otel ve havaalanlarında dağıtılmak üzere dergi çıkarıyoruz. Turizm Bakanlığı, buraya bir Turizm Ofisi açacak ve belgeli rehberlerin turistleri getireceği ilk durağı Kapalıçarşı olacak. Yerli tüketimi artırmak için de bazı festivaller, organizasyonlar, promosyonlu satışlar düzenleyeceğiz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır