kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Petrolde hâlâ tırmanışta
OPEC ülkelerinin yüzde 3'lük arz artırımı kararı petrol fiyatlarının düşmesine yardımcı olamadı. Çarşamba günü Viyana'da yapılan toplantı öncesinde 28 dolara kadar gerileyen petrol fiyatı, dün yeniden 31 doların üzerine tırmandı.

Yükselişte Norveç'te işverenlerin bütün ham petrol ve doğalgaz üretimini durduracak bir lokavt uygulamasına gidebilecekleri beklentisi etkili oldu.

Kısa süre önce bu seviyelere tırmanan petrol fiyatları, OPEC üyesi ülkelerin arz artırımına gidecekleri tahminleriyle düşüşe geçmişti. OPEC, Çarşamba günü yaptıkları toplantıda arzı yüzde 3 oranında, günde 708 bin varil yükseltme kararı aldı.

Piyasadaki beklenti arz artırımının günlük 500 bin ile 1 milyon varil olabileceği yönündeydi. Sonucun 708 bin olarak çıkması yine de memnunluk getirmedi. Fiyatlar düşüşe direndi. Uzmanlar günlük 708 bin varil artırımın başta rezervleri tarihi düşük seviyeye inen ABD'den gelemk üzere, mevcut talebi karşılayamayacağı görüşünde. Petrol fiyatlarının daha önce OPEC'e üye ülkelerle yapılan mutabakata göre 24 ile 28 dolar arasında tutulması gerekiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır