kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Azrail acele etmedi
İngiltere'ye yapılan umut yolculuğunda ölen 58 Çinli'nin, TIR'ın arkasındaki son saatleri açıklandı. Buna göre ölüm yavaş yavaş geldi

Kaçak 60 Çinli mülteci Hollanda'da TIR'a binerlerken İngiltere'de yeni ve daha güzel bir hayata başlamayı umuyordu. Belçika'nın Zeebrugge limanına ulaştıklarında bu umutları daha da pekişti. Ama 5 saatlik yolculuktan sonra İngiltere'ye sadece 2 kişi varabildi. Umut yolculuğu, diğerlerinin son yolculuğu oldu. Havalandırma kapakları kapalı TIR'ın içinde sıcaktan ve havasızlıktan boğularak öldüler.

İngiliz polis müfettişleri TIR'da yaptıkları 3 saatlik incelemeye ve yaralı kurtulanların ifadelerine dayanarak kurbanların son saatlerini nasıl geçirdiklerini belirledi. Uzmanların hazırladığı rapora göre Çinliler'in korkunç ölümü şöyle gerçekleşti:

KAT KAT GİYİNMİŞLERDİ
İçeri hava va ışık girmesini sağlayan kapaklar TIR Hollanda'dan yola çıkarken kapatıldı. Kapılar mühürlendi. Kabin hiç hava almıyordu. Oksijen hızla tükeniyordu. Önce başağrıları ve bulantılar hissedildi. 90'ıncı dakikadan itibaren yaşlılar arasında ilk ölümler başladı.

Hepsinin üzerlerinde 5-6 kat giysi vardı. Çünkü yanlarında bavullar getirmelerine izin verilmemiş ve her şeylerini üzerlerine geçirmişlerdi. Dışarıda 30 derece üzerindeki hava sıcaklığı kabinin içerisinde 40 derece olarak hissediliyordu. Kendilerini gizlemek için konulan domatesleri yiyerek susuzluklarını gidermeye çalıştılar.

OKSJİEN HIZLA TÜKENİYORDU
Bu arada TIR'ın içerisindeki oksijen hızla tükeniyordu. Kurbanlar soluk alıp verdikçe içerideki karbondioksit oranı daha da arttı. Toplu ölümler bu dakikada başladı. Ölüm TIR'ından sağ kurtularak İngiltere'de hastaneye kaldırılan 2 kişi de hayatta kalmalarını diğer arkadaşlarının ölümüne borçlu. Çünkü diğerleri öldüğü için kabinde kalan oksijenle yaşayabildiler.

"Seslerini duyurabilmek için kabinin duvarlarını yumrukluyorlardı. Ayakkabılarını çıkararak çılgınlar gibi duvarlara vurdular ancak bütün çabaları sonuçsuz kaldı."

Polis Dover limanında TIR'ı aradığı zaman 58 cesetle karşılaştı. Sağ kurtulan 2 kişi dehşet dakikalarını işte böyle anlattı. Soruşturmayı yürüten polis, TIR'ın Hollandalı şöförünü 58 kişiyi öldürmekten tutukladı. Son olarak, Çin insan mafyasının adamları olduğu tahmin edilen You Yi ve Yig Guo adlı 2 kişi, Dover mahkemesince tutuklandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır