kapat

25.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Japonya'da bugün seçim var
Bugünkü erken genel seçimlerde partiler, 480 sandalye için yarışacak.

2 Nisan'da Liberal Demokrat Parti Başkanı ve Başbakan Keizo Obuchi'nin ölmesinin ardından yerine Yoshiro Mori gelmişti. 101 milyon seçmenin katılacağı seçimlerde, Mori ve iki koalisyon ortağının (Muhafazakar Parti ve Budist Komeito Partisi) yeniden iktidara gelmesi bekleniyor. 4 hükümet formülü çıkabilir:

* Çoğunluk koalisyonu: Mori'nin LDP Partisi 229 sandalye kazanırsa, üç partili koalisyon devam edecek. Mori'de görevinde kalacak.

* LDP'nin çoğunluğu alması: Koalisyonun büyük ortağı LDP, 269 ya da daha fazla sandalye elde ederse, tek başına iktidar olur.

* Yeterli çoğunluk koalisyonu: İktidardaki koalisyon hükümeti yeterli çoğunluk olan 241'de kalabilir. LDP 229 sandalyenin altında kalırsa, Başbakan Mori, istifa eder. LDP eski Genel Sekreteri Koichi Kato ile Dışişleri Bakanı Yohei Kono, Başbakanlığa getirilebilir.

* İktidardaki koalisyonun yenilgiye uğraması: İktidar ortakları, yeni bir azınlık hükümeti kuracak kadar bile sandalye kazanamayabilirler. Siyasette bir kaos başlar ve partiler yeni ortak arar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır