kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kabine bunalımı aştı
MHP'liler, 'Güven bunalımı yok' derken, ANAP'lılar da 'Ortağımızın lehimize oy vermesini dilerdik ama bu çalışmaları engellemeyecek' dedi

ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın SEKA arazisi tahsisi nedeniyle Yüce Divan'a gönderilmesi yönünde birçok MHP'li milletvekilinin oy kullanmasına rağmen hükümet yoluna devam ediyor.

Koalisyonu oluşturan üç partiye mensup bakanlar, Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısı öncesinde hükümetin devam etmesi gerektiği yönünde görüş belirttiler.

MHP'li Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez, hükümette bu oylama nedeniyle bunalım çıkacağını zannetmediğini söyledi. Hükümetin yoluna devam edeceğini belirten Üşenmez, "Hükümetle Yüce Divan işini karıştırmamak gerektiğini başından beri söylüyoruz. Öyle de oldu" dedi. Yılmaz'ın kendi kanaatine göre kabineye girmesi gerektiğini belirten Üşenmez, "Bizim gönlümüzden geçen oydu. Yine de kendilerinin karar vereceği bir konu" diye konuştu.

MHP'li Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu da, Meclis'in verdiği karara saygılı olduklarını ve hükümette bir güven bunalımının bulunmadığını söyledi. Mirzaoğlu, Yılmaz'ın kabineye girip girmemesi yönündeki kararın Yılmaz'ın takdiri olduğunu da sözlerine ekledi MHP'li Devlet Bakanı Tunca Toskay da hükümette bir güven bunalımının bulunmadığını belirtti. MHP'li Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu da, bu tür olaylarla ilgilenmek yerine hükümetin çalışmalarının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

MHP'YE SİTEM
ANAP'lı Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler Yılmaz'ın Yüce Divan'a gönderilmeme kararının kendileri için sürpriz olmadığını belirterek "Beklediğimiz gibi sonuçlandı. Tabii hükümet ortağımızın bizim lehimize oy vermesini dilerdik. Ama bu hükümet çalışmalarına sirayet etmeyecektir" dedi. Yılmaz'ın kabineye girip girmeyeceği yönündeki soruya ise Keçeciler, "Biz talep ederiz, isteriz. Ama bu kendilerinin takdiridir" diye konuştu.

DEĞERLENDİRECEĞİZ
ANAP'lı Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı da, oylamada parti kararı alınmadığını, milletvekillerinin kendi inisiyatiflerini kullanarak değerlendirme yaptıklarını ve bunun sonucunda da Yüce Divan'a sevk için gerekli oyun bulunamadığını söyledi. Bu oylamanın hükümet üyeleri arasında güven bunalımına yol açıp açmayacağının sorulması üzerine Gaydalı, "Bunlar önümüzdeki hafta partimizin yetkili kurullarında değerlendirilecektir" cevabını verdi. DSP'li Orman Bakanı Nami Çağan da, bu oylamanın kabinede bir güven bunalımına yol açmayacağını söyledi.

Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır