kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rum zihniyeti
Sezer: Çözüm hazır ve ortadayken Rumlar'ın çarpık zihniyeti nedeniyle sonuca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ziyaretinin ilk gününde Birleşmiş Milletler'e çatan Cumhurbaşkanı Sezer, ziyaretinin son gününde de Kıbrıs Rum kesimine sert çıktı.

Sezer, Kıbrıs sorununun çözümünün "iki devletli konfederasyon" olduğunu söyledi ve "Çözüm hazır ve ortadayken Rumlar'ın çarpık zihniyeti nedeniyle bir türlü çözüme ulaşılamıyor" dedi. Sezer, Kıbrıs'taki son gününde ilk olarak Boğaz şehitliğini ziyaret etti ve çelenk koydu. Sezer şehitler için "Allah rahmet eylesin" dedi.

MÜCADELE AZMİ...
Sezer buradan Gazimagosa'daki Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne geçti. Sezer burada yaptığı konuşmada, Rum kesimine sert çıktı ve "Rum tarafının kendilerini Ada'nın hakimi Kıbrıs Türkü'nü ise azınlık olarak gören anlayışı değişmediği sürece bir sonuç alınması imkansızdır. Çözüm hazır ve ortadayken Rumlar'ın çarpık zihniyeti nedeniyle bir türlü sonuca ulaşılamıyor. Çözüm iki devletli konfederasyondur" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Kıbrıs'ta mücadelenin "Uzun soluklu" olacağının altını çizdi ve "Sabırlı ve mücadele azmi" olanın bundan kazançlı çıkacağını söyledi. Sezer, "Bu mücadeleye olan inancımız tamdır" dedi.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır