kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ağca avukatını seçti
Mehmet Ali Ağca'nın ağabeyi Adnan Ağca, kardeşinin avukatının Abdullah Öcalan davasında şehit ailelerini temsil eden Şevket Can Özbay olacağını bildirdi. Adnan Ağca, Şevket Can Özbay ile görüştüğünü ve Özbay'ın, Ağca'nın avukatlığını üstlenmeyi kabul ettiğini söyledi. Adnan Ağca, avukat olarak bir kaç isim üzerinde durduklarını ancak Özbay dışındaki başka bir ismin kesinlik kazanmadığını da belirtti.

Hizbullah kasabına idam
İstanbul'daki "2. Hizbullah Operasyonu"nda yakalanan örgütün sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan, İstanbul sorumlusu İlyas Kutulman ve infaz timinde görevli 4 sanık hakkında idam cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Adnan Vehbi Güneş'in hazırladığı iddianamede, diğer sanıklar Enver Kılıçarslan, Abdullah Beldek, Ahmet Kontuk, Salih Çisi ve Benan Kutulman'a 15 yıldan 22.5'ar yıla kadar hapis istendi.

Hayalicilere 6 tutuklama
Paraşut operasyonu kapsamında gözaltına alınan 16 sanıktan yedek hakimliğe sevkedilen 8 gümrük görevlisinin 6'sı tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Dün Ankara DGM'ye getirilen 16 sanıktan, Karkamış Gümrük Müdür Vekili Ertuğrul Aydın, Öncüpınar Gümrük Müdür Vekili Çetin Kaya, Öncüpınar Gümrük Muhafaza Bölge Amiri Hüseyin Şenocak, Habur Gümrük Muhafaza Memuru Ümit Murat Kalaycıoğlu, Gaziantep Gümrük Kontrolörü Hüseyin Gencer ile Ahmet Eroğlu "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturdukları" ve "rüşvet aldıkları" gerekçesiyle tutuklandı.

İktisatçı eroinman DGM'de
Uyuşturucu kullanmak ve satmaktan yakalanan iktisatçı Tetyana Tetrha, suç ortağı Senegal uyruklu Musa İbrahim ve uyuşturucu satın aldığı Emre Diker'in yargılanmasına İstanbul 6 Nolu DGM'de başlandı. Evli ve bir çocuk annesi, 3 gram eroinle yakalanan sanık Tetyana Tetrha eroin krizine girerek derdini anlatmakta zorlandı.

Veli SARIBOĞA

Artvin canavarı için idam
Artvin'de 6'sı yaşlı kadın olmak üzere toplam 11 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan "Artvin Canavarı" Adnan Çolak'a, idam cezası verildi. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Hakimi Uğur Akay, sanık Adnan Çolak'a, TCK'nun 450/5-7, 178/1 ve 193/2 maddelerine göre 11 kişiyi öldürmekten 6 ayrı idam cezası ve 2 ayrı 20'şer yıl hapis cezası verdi.

Bolu'da sahte sigortacı
Bolu'da sahte evrak ve mühürlerle, motorlu taşıtların satış ve devir işlemlerini yapılmış gibi göstererek, sürücüleri dolandıran 4 sigortacı yakalandı,Yapılan operasyonlar sonucunda, sigorta işletmecileri K.G, N.G, sahte belgeleri temin eden E.K, sahte mührü hazırlayan N.G yakalandılar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır