kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kilo vermek zor geldi Diyet İskender'i üretti
Kilo vermek için sıkı bir diyet uygulayan Yavuz İskenderoğlu, çareyi 'yüzde 50 az kalorili' İskender Kebap üretmekte buldu

Dünyaca ünlü İskender Kebabı, döner, pide, yoğurt, domates sosu ve tereyağ ile yapılıyor, bir miktar da kilo aldırıyordu. Ancak kilo kaygısı, 113 yıldır aynı şekilde yapılan İskender'i de değiştirdi. Meşhur Kebapçı İskender'in 3'üncü kuşak torunu Yavuz İskenderoğlu, isteyene yüzde 50 daha az kalorili 'Diyet İskender' sunmaya başladı.

FİKİR BABASI KUŞHAN
DİYET İskender'in öyküsü, Yavuz İskenderoğlu'nun 117 kiloya ulaşması ve Muzaffer Kuşhan'ın Polenezköy'deki kliniğinde sıkı bir diyete girmesiyle başlamış. İskenderoğlu, tam 22 kilo vermiş ama birlikte rejim yaptığı arkadaşlarına İskender yedirirken içi 'cız' etmiş. Ve Kuşhan'ın tavsiyesi ile daha az yağ ve kalorili iskenderi üretmiş.

HER ŞEY 'LIGHT'
YENİ iskenderde tereyağı yok, yoğurt kaymaksız light yoğurt, üstüne konan domates sosu ise normaldekinin 20'de biri ve tuzsuz. Döner, normal pide yerine kepekli çavdar pidesinin üstüne konuyor. Bu arada iskenderin yanında sunulan şalgam da 'light'!

Fügen ÜNAL ŞEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır