kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis lojmanında Kaçak avı
Hakkında 11 ayrı gıyabi tutuklama kararı bulunan Refah Partisi Şanlıurfa Eski Milletvekili Halil İbrahim Çelik'in gizlice Türkiye'ye gelip Milletvekili Lojmanları'na yerleştiği sanılıyor

Yaptığı bir konuşmada "Şeriat gelecek Türkiye Cezayir'e dönecek. Fıstık gibi olacak. Çok kan dökülecek" diyen ve bu sözlerinden dolayı partisi kapatılıp, milletvekilliği düşürülen daha sonra yurt dışına kaçan, Refah Partisi Şanlıurfa Eski Milletvekili Halil İbrahim Çelik'in, sahte pasaportla gizlice Türkiye'ye gelip, Ankara'daki Milletvekili Lojmanları'na yerleştiği haberi Ankara Polisi'ni alarma geçirdi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da olaya bizzat el koydu.

Kaçak milletvekilinin Meclis Lojmanları'ndaki evinde olduğu tahmin ediliyor. Ancak lojmanları korumakla görevli TBMM Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir tatsızlık yaşanmaması için Çelik'in ailesinin yaşadığı lojmana girmiyor. Lojmanların iki ayrı giriş kapısında ise Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğüne ait iki ekip 24 saat nöbet tutuyor. Çelik, lojmanlar dışına çıkarsa gözaltına alınacak.

Çelik'in biri imam nikahlı olmak üzere 2 eşi ve 11 çocuğu var. Çelik ailesi iki yıldır, TBMM Başkanlığı'nın yaptığı tüm uyarılara rağmen lojmanı boşaltmıyor.

AİLE EVDE
Eşlerinin Türkçe bilmemesi nedeniyle Meclis yetkilileri aileyle diyalog kurmakta güçlük çekiyor. TBMM Başkanlığı aileye bugüne kadar tam 14 kez "Lojmandan çıkın" uyarısı gönderdi. Ancak ayda 75 milyon lira ödeyerek tripleks villayı iki yıldır kullanan Çelik ailesi lojmandan çıkmamakta direniyor. Kapıyı ve telefonları da açmayan ailenin polis aracılığı ile "Zorla" lojmandan çıkartılma düşüncesinden de "Direnme ve olay çıkartma" ihtimali göz önünde bulundurularak vazgeçildi.

TANTAN İZLİYOR
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da önceki gece, Çelik konusunda teşkilatından bilgi aldı. Yöre milletvekilleri ile temasa geçen Tantan "Arkadaşınız bizzat gelip teslim olsun. Bana da müracaat edebilir" dedi.

Taki DOĞAN-Göksel ÇAĞLAV


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır