kapat

24.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Burası Uşak Cezaevi
Nuriş kardeşlerin Kartal'dan nakledildikleri Uşak cezaevindeki koğuşlarının fotoğrafları içinde yaşadıkları lüksü gösteriyor

Yer altı dünyasının ünlü ismi Alaaddin Çakıcı'yla kapışınca Kartal Cezaevi'nden Uşak'a nakledilen Nuri ve Vedat Ergin kardeşler, taşınmalarının ilk günlerinde yaptıkları "Bizi dağ başına gönderdiniz" şikayetini geri almış görünüyorlar. Çünkü 14 Nisan'da, yani "taşınmalarının" sadece 10 gün ardından duvarları halı kaplı koğuşlarında, ellerinde altın tesbihle çekilen fotoğrafları, kısa sürede kurdukları "saltanatlarını" belgeledi.

Herşey, Alaaddin Çakıcı ile Nuri ve Vedat Ergin Kardeşler'in Kartal Cezaevi'nde buluşmasıyla başladı. Karşılıklı "iyi niyet" mektuplarıyla başlayan diyalog birden gerildi. 26 Mart 2000'de ilk kan aktı. Çakıcı Grubu, Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne silahlı saldırı düzenledi. 20 Nisan 2000'de ise Karagümrük Çetesi, karşı saldırıyı gerçekleştirdi. Nihayet 4 Nisan 2000'de "babaların ayrılığı" gerçekleşti. Nuri ve Vedat Ergin Uşak Cezaevi'ne gitti.

HALIDAN SARAY
Duruşmaya gideceğini sanırken, "mekanının değiştirildiğini" anlayan Nuri Ergin, Alaaddin Çakıcı'ya verdi veriştirdi. İstanbul'daki ilk duruşmasındaki sözleri ise ilginçti: "Çifte standart var. Beni dağın başına koydunuz. Çakıcı'yı da gurbete çıkarın."

Ancak, Nuri ve Vedat Ergin'in, "dağ başında" da rahat ettiği, Uşak Cezaevi'ndeki koğuşlarında 14 Nisan 2000'de çekilen fotoğraflarıyla belgelendi. Nakillerinden sadece 10 gün sonra çekilen fotoğrafta, duvarları ve zemini boydan boya halılarla kaplı, yatağı saten cibinlikli odada, Vedat Ergin beyaz takım elbisesi, Nuri Ergin ise elinden düşürmediği altın tesbihiyle arzı endam ediyordu. Ve onlar, bu karargahtan da İstanbul'a emirlerini ulaştırabilmişler, misilleme emirlerini verebilmişlerdi...

Çakıcı: Ben canibir Adam değilim
KARAGÜMRÜK Çetesi ile Alaaddin Çakıcı'nın adamları arasında aynı gün 2 kanlı çatışma yaşanması üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 17 kişiyi gözaltına aldı. Yenikapı'daki Mercan Restorant'a düzenlenen saldırıda kullanılan, 34 F 3961 plakalı Fiat Uno marka kırmızı araç da Aksaray Caddesi üzerinde terkedilmiş halde bulundu. Üzerindeki parmak izleri ile içinde bulunan kurşun kovanları incelenmeye başlandı. Kartal Özel Tip Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaaddin Çakıcı'nın ise, "Bu olaylarla ilgim yok. Mercan Restorant'ın sahibiyle Karagümrük Çetesi arasında önceye dayanan bir anlaşmazlık vardı. Beni cani gibi göstermek istiyorlar. Bundan çok rahatsız oluyorum" dediği öğrenildi.

Ramazan KAYA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır