kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )


Süleyman Demirel

Gazetede iki mini referandum yaptık.. Sorumuz şu idi:

"Demirel bundan sonra ne yapacak?"

Görüşler değişik.. Kimileri şunları söyledi:

"Baba yeni bir siyasi parti kurar veya mevcut bir partinin başına geçer.. ANAP ve Doğruyol partileri ile bağımsızlardan en az 40 milletvekili transfer eder.. Ardından da karizması ile ortalığa çıkar ve hükümeti erken seçime zorlar.. Adam akıllı silkeler.. Sonra da seçimi kazanıp Ecevit ile koalisyon kurar.. Zaten bunun bazı işaretleri var.. Demirel çok tecrübeli olduğundan, Meclis kararını beklemeden, süresinin uzatılmaması olasılığına karşı harekete geçmiştir bile.. Mutlaka temaslar yapmıştır Baba dedi..

Kimileri ise, "Hayır bunu yapmaz.. Çünkü gireceği bu seçimde yenileceğini bilir.. Bu millet artık ona oy vermez.. Bunu görebilecek kadar tecrübelidir.. O, artık köşesinde bir bilen olarak oturur.. Fikirlerini açıklar.. 40 yılın deneyimini, birikimini başkalarına, genç politikacılara aktarır" görüşünü savundu..

"Demirel bitti mi?" sorumuza ise, çoğunluk, "Hayır" cevabını verdi ve Baba'nın kolay kolay pes etmeyeceğini anımsattı..

Konuşmalarda ortak kanı, domates ekip, tavuk da beslemeyeceğine göre, Demirel'in şöyle veya böyle, yani köşesinde otursa bile, birşey yapacağı yönünde idi..

Ancak Demirel, bu konuda elindeki kartları göğsüne bastırmış sımsıkı tutuyor.. Çok yakınları hariç, kimseye de göstermiyor..

Dün konuğu olan Alman Cumhurbaşkanı ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlarken son derece sakindi.. Meclis'in kararına mutlaka sinirlenmişti ama sanki oralı olmadı ve espriler yaptı.. Gelecekle ilgili ise en ufak bir ipucu bile vermedi..

Ama Demirel 40 yıllık siyasetçi ise, bizler de 30 yıllık gazeteciler olarak onu biraz tanıyabilmişsek, köşesinde oturmasını kimse beklemesin..

Dünkü kararla birlikte, 7 kere gidip 7 kere gelmiş olan Baba, 8'inci kez gelmenin yollarını mutlaka arayacaktır.. Bundan şüphemiz yok..

Mini referandumumuzda son sorumuz ise "Baba karara üzüldü mü ve ne yapmış olabilir?" idi.. Cevaplar "Evet" çıktı.. Ne yaptığına gelince cevaplar muhtelif.. İşte bazı örnekler:

"Bir saat kimse ile konuşmamıştır.. Eline geçirdiklerini önüne gelenin kafasına atmıştır.. Bağırıp çağırmıştır.. Bunu bana nasıl yaparlar demiştir.. Bazı kişilerle telefonda konuşmuştur..

İşte mini referandumun özeti...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır