kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dün dündür bugün bugündür
* Yollar yürümekle aşınmaz: 1960'lı yılların sonlarında yürüyüş ve mitingler için bu değerlendirmeyi yaptı.

* Dün dündür, bugün bugündür: 12 Mart'tan sonra Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'la gizlice görüştüğü basına yansıyınca gazetecilerin sorularına bu cümleyle karşılık verdi.

* Bana sağcılar suç işliyor dedirtemezsiniz: İkinci Milliyetçi Cephe hükümeti döneminde sağ-sol çatışmalarında ülkücülerin rolüyle ilgili ısrarlı sorulara karşılık olarak söyledi.

* Bunlar üç kazı güdemezler: 1978'de kurulan CHP hükümetini ve hükümetin başbakanı Bülent Ecevit'i eleştirirken söyledi.

* Çankaya noteri: Bu sözü de Korutürk için söyledi. Siyasi literatürde kişiliksiz ve hükümetten gelen her kararı onaylayan cumhurbaşkanı anlamına geliyor.

* Kendim için bir şey istiyorsam namerdim: 1986 yılında siyasi yasakların kaldırılması için yapılan referandum öncesinde söyledi.

* Va mı başka izah tarzı?: Yine 1980 öncesinden kalma bir söz. En yakın çevresi bile bu sözü ilk kez ne zaman kullandığını tam olarak hatırlamıyor.

* Dinar bandosu: 1983'teki Özal hükümetini eleştirirken, "Mozart'ı New York Filarmoni Orkestrası da çalar, Ali Dayı'nın Dinar Bandosu da; bunlar Dinar Bandosu gibi çalıyor," demişti. Bu sözlere alınan "Ali Dayı" ve bando üyeleri Demirel'i ziyaret etmiş, o da gönüllerini almıştı.

* Verdiysem ben verdim: 1992'de Hazine'den arsa alımı için İlksan'a para aktarılması ve bu parayla Tercüman Gazetesi'nin sahibi Kemal Ilıcak'a ait arsaların alınması "İlksan Skandalı" olarak siyaset gündemine bomba gibi düştü. Demirel, skandal yaratan paranın aktarılmasını sahiplenmiş ve "Verdiysem ben verdim" diyerek sorumluluğu üstüne almış ve tartışmaları sona erdirmişti.

* GAP'ı gaptırmam: Demirel, GAP projesine sahip çıkan Turgut Özal'ı eleştirirken söyledi. .

* Devlet gerektiğinde rutin dışına çıkabilir: Son dönemde Batman'da valilik tarafından yasal güvenlik birimlerinden ayrı bir birlik kurularak bu birlik için silah ithal edildiği ortaya çıkınca başlayan tartışmalar karşısında bu sözü söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır