kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İktidar birazcık hamile'
Demirel geçen 38 yıl içinde olaylara sadece mühendis perspektifiyle değil aynı zamanda mizahi açıdan bakmasını bildi...

SADRAZAM Demirel'in bir TÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmadan: Eski sadrazam yeni sadrazama görevi devrederken üç zarf bırakmış. "Başın sıkışırsa birinci zarfı, biraz daha sıkışırsa ikinci zarfı, çok sıkışırsa üçüncü zarfı açarsın," demiş. Yeni gelen bir süre uğraşmış, didinmiş, işlerini düzene koyamamış. Aklına eski sadrazamın kendisine bıraktığı zarflar gelmiş. Birincisini açmış; mektupta "Senden öncekileri kötüle" diye yazılı. Başlamış kötülemeye. Gidene demediğini bırakmamış ama fayda etmemiş. Bu kez ikinci zarfı açmış; "Etrafını kötüle". Bunu da yapmış ama işleri yine düzeltememiş. Son çare olarak üçüncü zarfı açmış. Zarfta şu yazılıymış: "Sen de üç zarf hazırla."

BİLETİN YANACAK ANAP'ın iktidarında enflasyon almış başını gidiyor. Demirel de, "Enflasyon ahlakı yok eder, fuhuşu artırır," deyip şu fıkrayı anlatıyor: Evin kızı son zamanlarda pahalı ayakkabılar ve elbiseler giymeye başlayınca annesi merak edip sormuş:

- Kızım bunlar için parayı nereden buluyorsun?

- Piyango bileti alıyorum, ikramiye çıkıyor.

Birkaç gün geçmiş... Karlı, soğuk bir gün... Kız eve gelmiş. Üşüdüğü için bacakları açıp mangala iyice yaklaşmış. Annesi telaşlanmış,

- Aman kızım, ateşe fazla yaklaşma, biletin yanacak, demiş.

BİRAZCIK HAMİLE Adamın biri, kızına kısmet arıyormuş. Nihayet bir talibi çıkmış. Adam kızını övmeye başlamış. Benim kızım çok güzeldir, pırıl pırıl bir kalbi vardır. Elinden her iş gelir, hamarattır, titizdir, beceriklidir ama küçücük bir kusuru vardır. "Nedir o?"

- Birazcık hamiledir.

Bu fıkradan sonra bir kahkaha atıyor ve "İktidar partisi birazcık hamile," diyor. (Tarih 1987)

KAZIK Çanakkale Şehitleri Abidesi'nin bekçisi bir kahvede haberleri izlerken Başbakan Demirel ekranda görününce, "Bir gün poposuna kazık girecek" der. Başbakana hakaretten zabıt tutulur. Demirel'in izni alınıp bekçi mahkemeye verilir. 12 Eylül darbesi olur. Davada karar aşamasına gelindiği yolundaki tebligat, Demirel'e bekçiyi hatırlatır. Demirel, "Adam haklı çıktı kardeşim," diyerek bir dilekçe yazıp davadan feragat eder.

DAHA KOLAY OLUR Vaktiyle muhalefet lideriyken o günkü iktidarı eleştirmek için Demirel şu fıkrayı anlatır:

Çocuk pek cılız doğmuş. Bir türlü de hastalıktan kurtulamamış. Anası çocuğunu alıp götürmüş hastaneye. Doktor çocuğa göz ucuyla baktıktan sonra anasına dönüp, "Soyununuz" demiş. Çocuğun anası, "Yanlışınız var. Hasta olan ben değilim," deyince doktor ona şöyle cevap vermiş: "Bu çocuk adam olmaz. Sen soyun da yenisini yapalım. Daha kolay olur."

Kaynak: Rahmi Turan'ın derleyip, Haslet Soyöz'ün çizdiği "Baba'dan Fıkralar" kitabı.

Zincirbozan yolunda bile espriyi patlattı!
12 Eylül 1980 darbesiyle bazı siyasiler ikamet için Zincirbozan'a gönderilir. Ankara'dan yola çıkılır. Gidip Zincirbozan'a teslim olacaklar. Tekirdağ civarında mola veriyorlar. Vakit bir hayli ilerlemiş, akşam oluyor. Birisi, Demirel'i uyarıyor:

- Efendim, çok gecikiyoruz!

Demirel cevap veriyor:

- Ne yani, geciktik diye bizi Zincirbozan'a almayacaklar mı?

BEN DE MERAK EDİYORUM
Apo'nun avukatı soruluyor. Yanıtı:

"Hırsız kümese girmiş. Beş tavuğu almış, duvardan atlayıp kaçacakken yakalanmış ve "Avukatımı istiyorum," demiş. Yakalayanlar şaşırmış. "Yahu..." demişler, "beş tavuğu çalmışsın, duvardan atlayıp kaçarken yakalanmışsın. Avukat seni nasıl savunacak ki?.." Hırsız cevap vermiş: "Ya ben de zaten onun ne diyeceğini merak ettiğim için avukat istiyorum..."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır