kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba'nın ekibi gün sayıyor
Demirel'in 16 Mayıs günü Güniz Sokak'taki evine dönmesi kesinleşince, Köşk'te danışman kadrosunun bir bölümü için geri sayım başladı

Demirel'in, TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin'le birlikte toplam 14 başdanışmanı bulunuyor. Köşk'te ayrıca 12 danışman daha var. Yeni cumhurbaşkanı bu danışmanların bir bölümü ile çalışmaya devam edebilecek. Bir bölümü ise Köşk'ten ayrılacak. Danışmanlar arasında yer alan Mehmet Ali Bayar ve Feridun Sinirlioğlu'nun kadroları Dışişleri Bakanlığı'ndave bu nedenle Dışişleri'ne geri dönme olasılıkları bulunuyor.

ÖZEL KALEMDE DURUM
Yeni cumhurbaşkanının genel sekreter ile özel kalem müdürünü de değiştirmesi bekleniyor. Bu durumda Genel Sekreter Necdet Seçkinöz'ün de Çankaya'dan ayrılması bekleniyor. Seçkinöz'ün yaşı itibarı ile artık devlette görev almayacağı da belirtiliyor.

Özel danışman Hayrettin Gökdemir de yıllardır Demirel'le çalışıyor ve Güniz Sokak'a dönecek isimler arasında yer alıyor. Koruma Müdürvekili Şükrü Çukurlu'nun da görevine Güniz Sokak'ta devam etmesi bekleniyor. Demirel Çankaya'dan indikten sonra koruma sayısı azalacak. Eski cumhurbaşkanlarına 20 civarında yakın koruma tahsis ediliyor.

PROTOKOL EKİBİ
Devlet Denetleme Kurulu da başkan Fahri Öztürk ve 8 üyesiyle cumhurbaşkanına bağlı olarak çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı protokolünde ayrıca genel sekreter yardımcıları, başyaver, kara, deniz, hava ve jandarma yaverlerinin yanı sıra "özel müşavir" Emel Yatmaz ile Basın Merkezi Müdürü Figen Türkvan bulunuyor. Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ise aynı zamanda cumhurbaşkanının özel doktorluğunu yapıyor. Müftüoğlu'nun görevine Güniz Sokak'ta da devam etmesi bekleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır