kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güniz Sokak'ı bir telaş aldı
7 yıl mahsun kalan Güniz Sokak'ta kiralar artmış. Çankaya Belediyesi asfaltlama yapıyor, bahçıvan Bahri çiçekler ekiyor. Mümtaz Soysal artık komşu değil. Bir de mahallenin muhtarı. Son seçimden önce vefat etmiş

Güniz Sokak Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i bekliyor. 7 yıldır mahsun kalan Güniz Sokak'ın sakinleri, Baba'nın gelmesiyle birlikte sokağın yeniden eski canlı günlerine döneceğini umuyor.

Güniz Sokak sakinleri arasında Demirel'lere "eski komşu" yakınlığında pek kimse kalmamış. İşadamı Emin Değer ile Sosyal Sigortalar Kurumu yönetim kurulu üyelerinden Nafiye Koç kalmış belli başlı komşular olarak. Bir de Demirel kardeşlere ait şimdi otopark olarak kullanılan yerin işletmecileri ile boş ve harabe halindeki apartmanlarının kapıcıları. Karşı sırada geçmişte Hacı Ali Demirel'in oturduğu Demirel apartmanı artık boş, birkaç hafta içinde yıkılmayı bekliyor.

Prof. Mümtaz Soysal iki bina ötedeki bu apartmandaki dairesini satmış. Baba'nın bitişiğindeki apartmanda yaşayanlar arasında en ünlüleri ise estetik cerrah Namık Kemal Baran ve Prof. Yusuf Baradan.

İŞYERİ SAYISI ARTMIŞ
Demirel Çankaya Köşkü'ne gideli beri, Güniz Sokak'taki işyeri sayısı daha da artmış. Yanıbaşında Arnetta var. Karşısında turizm şirketi. Onun yanında bir güzellik merkezi. Geçen yıl bombalı bir saldırı sonucunda öldürülen Prof. Ahmet Taner Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı'nın "Nilüfer Güzellik Merkezi" ise iki bina ötede.

Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evinin önünde bulunan iki koruma kulübesi hala faal. Herkes gibi korumalar da Demirel'leri bekliyor.

Bahçedeki ağaçlar budanmış. Evin önündeki ikiz yabani kestane ağaçları, çiçeklerini Demirel çiftine yetiştirmek için hazırlanıyor, yeşerme emareleri başlamış.

Demirel'lerin döneceği kesinleşince Bahçıvan Bahri ön ve arka bahçeyi dün sabah yeniden elden geçirmeye başlamış. Ahlanduz, Mine, Sarmaşık, Menekşe ve yediveren güller ekilmiş. Arka bahçedeki tavukların yumurtaları artık sıcağı sıcağına Demirel'lerin kahvaltı masasına konacak. Konutta yaşayan tek kişi Aşçı Ahmet. Tavuklara da o bakıyor, konuta da.

KİRALAR ARTTI
Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz havaların ısınmasıyla birlikte asfalt çalışmalarına başlamış. Önceki gün yapılan oylamanın sonucu belli olduktan hemen sonra ekiplere emir vermiş ve adres göstermiş. Güniz Sokağın asfaltı yenilenecek.

Güniz Sokak esnafı Demirel'in dönmesinin kesinleşmesiyle birlikte ellerini ovuşturmaya başlamış. Tam karşı binanın alt katındaki Kebabçı Hacı Arif Bey çalışanları, Demirel ziyaretçilerinin kendilerine de uğradığı günleri unutmamış, yine dolup taşacakları umudunu taşıyorlar. Demirel'lerin dönecek olması, elbette kiraları da etkilemiş. Kiralık daire fiyatları 500 dolardan 700 dolara çıkmış.

Sokağın meşhur ayakkabı boyacısı Pehlivan lakaplı Lokman da Demirel'in yolunu gözleyenlerden biri. "Gelecek inşallah. Özledik elbette. Süleyman bey bir çırpıda 10 çift ayakkabıyı gönderir. Ben de bir güzel boyarım. Bol bol bahşiş alırım" diyor.

EVE PLAKET ÇAKILACAK
Güniz Sokak, Barbaros Mahallesine bağlı. Muhtar ise DSP'li bir bayan. Demirel'lerin 20 yıllık muhtarı artık yok, son seçimden önce hayatını kaybetti. Yerine yine bir bayan beçildi. Demirel'ler Güniz'e geldiklerinde muhtar Fikriye Akyüz ziyaretlerine gidip ikametgah işlemini yapacak. Ayrıca Kavaklıdere Derneği, eve "Süleyman Demirel Bu Evde Yaşıyor" plaketi çakacak.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır