kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kupa göründü

Maçtan bir gün önce yaşananlar hepimizi kahretti. Ölen İngilizler, holigan olsa da bundan sorumlu olanlar ne taraftar, ne milliyetçi, ne de insan olabilirler. Türkiye bu tip çirkin bir olayla gündeme gelmemeliydi. G.Saray saha içinde bu pisliği temizlemek zorunda kaldı. Teknik adamıyla, futbolcusuyla bunu da mükemmel başardı. Bravo G.Saray. Türkiye seninle gurur duyuyor. G.Saray'ın dün akşam özellikle ilk yarıda ortaya koyduğu futbol nefisti. Ligde son iki maçtır atamayıp biriktirdiği goller ise final kapısını araladı.

Özellikle ilk yarıda başarılı bir defans kurgusu izledik. Bunda Taffarel'in tecrübesi önemli bir faktördü. İkinci kez yarı final oynayan Bülent, ikinci devrede yaptığı inanılmaz bir hata dışında mükemmeldi. Ergün'ün başarılı oyunu, Capone'nin defanstaki dikkatinin yanında sürpriz golcülüğü G.Saray'ın gol yememesinde ve başarısında önemli rol oynadı.

Aslında ikinci yarıda bazı hatalar dışında G.Saray için olumsuz şeyler söylemek doğru değil.. 2-0'ı bulduktan sonra rakibine 1-2 pozisyon vermesi çok yadırganmamalı. Neticede rakip de İngiltere lig ikincisi Leeds. G.Saray'ın motoru olan orta alanda Emre ve Suat'ın ortaya koyduğu mükemmel mücadelenin altı çizilmeli. Forvette Hakan-Arif ikilisi ise galibiyetin en önemli faktörüydü. Hakan'ın golü bu ikilinin patentini taşıyordu.

Leeds şaşkına döndü
Capone'nin attığı ikinci golde ise Hakan'ın rakip savunmayı bozmasının rolü büyüktü. 4-5-1 oynayan Leeds, gol yememek için kapandı. Topu kazandıklarında süratli çıkmaya çalıştılar. Kewell, Leeds'in en tehlikeli oyuncusuydu ve tüm pozisyonlar onun çabasıyla geldi. Ama sadece bu kadar. G.Saray karşısında şaşırdılar son zamanlarda hiç yapmadıkları kadar panikleyince evlerine final için kötü bir sonuçla dönmek zorunda kaldılar.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır