kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kazanan çobanlar belli oldu
Gerlengeç köyünün çobanlık sınavını 20 adaydan 2 çoban kazandı. Çobanların maaşı 200 milyon lira

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Gerlengeç köyü çobanını sınavla seçerek tarihe geçti. Ancak duyurusu günler öncesinden yapılan sınava çoban adaylarından çok medyanın ilgi göstermesi Gerlengeçliler'i şaşırttı. 200 milyon lira maaşın yanısıra lojman ve yemek vaadiyle yapılan çağrıya 20 çoban adayı karşılık verdi. Sınav günü ise 10 aday sınava girdi.

TUZAK SORULAR
Muhtarlık odasına tek tek alınan çoban adaylarına önce İhtiyar Heyeti tarafından Hayvan Otlatma Şartnamesi okundu. Ve sınavın en heyecanlı anı geldi çattı. Adayları sözlüye alan muhtar araya, "Bir öküzden en fazla kaç litre süt alınabilir" türünden tuzak sorular da yerleştirmişti. Soruların tümüne 3 aday doğru yanıt verdi. Adem Şahin, Recep Sevinç ve Erkan Tutal finale kalmışlardı. Ancak aralarından ikisi çoban olabilecekti. Zor karar da köylüye düştü. Köylülerin de katılımıyla yapılan açık oylamada zafer Adem Şahin (55) ile Recep Sevinç'in (51) oldu.

Bir öküzden kaç litre süt alınır?
Gerlengeç Köyü'nde yapılan sınav genel kültür ve uzmanlık olmak üzere iki bölümde yapıldı. "Boğanın kızıştığını nasıl anlarsınız" gibi uzmanlık sorularının yer aldığı bölümdeki tuzak sorulardan biri "Bir öküzden en fazla kaç litre süt alınabilir?" oldu. Bu soruya yanıt vermeye kalkışan çoban adayları elenirken, geriye kalanlar genel kültür bölümünde sınava devam etti.

Bu bölümde, adayları "Türkiye'nin ilk ve ikinci cumhurbaşkanları kimlerdir?, Atatürk'ün doğum tarihi nedir? Biga hangi bölgededir" türünden genel kültür soruları bekliyordu.

Burak GEZEN- Engin ARICAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır