kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Bankalar % 30'a hazırlanıyor
Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, bankacılık sektörünün yıl sonunda enflasyonun yüzde 30-32 aralığında olacağını tahmin ettiğini ve buna göre pozisyon aldığını söyledi. Emirdağ, hükümetin ortaya koyduğu enflasyonu aşağı çekme programına finans kesiminin destek verdiğini ifade ederek, toplumda da düşük enflasyona yönelik psikolojik ortamın oluştuğunu kaydetti. Halen yüzde 60-70 aralığında olan enflasyonun bir yılın sonunda yüzde 30'a inmesinin büyük başarı sayılacağını vurgulayan Emirdağ, programın uygulandığı ikinci ve üçüncü yılda ise enflasyonun tek haneli rakama ulaşacağını belirtti.

Euro tahvilde miktar arttı
HAZİNE tarafından ihraç edilen 5 yıl vadeli, 600 milyon euro'luk tahvillere yoğun talep geldiği öğrenildi. Avrupa'daki bankalar, yüzde 7.75 kupon faizli tahvilin ihraç miktarının arttırılmasını talep ettiler. Yetkililer, Deutsche Bank ve Paribas'ın yetkilendirildiği 600 milyon euro'luk tahvil ihracındaki miktarın, gelen yoğun talep nedeniyle arttırılacağını ifade ederek, Hazine'nin, bu talebin bir kısmını karşılayacağını kaydettiler. Tahvil talebindeki bu artışın, Türkiye'nin ekonomik programına olan güveni gösterdiğini belirten yetkililer, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun, Nisan ayında yapacağı Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmelerinin ardından, dolar cinsinden yeni bir tahvil ihracının olabileceğini bildirdiler.

Emlakbank'ta ceple ekstre
TÜRKİYE Emlak Bankası, kredi kartı müşterilerine ekstre ve limit bilgilerini GSM sistemiyle bildirme hizmeti vermeye başladı. Emlakbank'tan yapılan açıklamaya göre, bu hizmetten yararlanmak isteyen müşterilere her ay ekstre bilgileri kısa mesaj olarak gönderiliyor. Müşteriler herhangi bir zamanda son ekstre bilgilerini öğrenmek isterlerse, Emlek Bankası'na eksre mesajını göndererek son ekstrelerindeki toplam borç, asgari ödeme tutarı ve son ödeme tarihi bilgilerini, toplam ve kalan limitlerini öğrenmek isterlerse 'limit' mesajı göndererek gereken bilgileri öğrenebiliyorlar.

Öger: Turizm rekora gidecek
ÖGER Tur şirketinin sahibi Vural Öger, geçen yıl Abdullah Öcalan ve depremler nedeniyle sıkıntılı dönem yaşayan Türk turizminin bu sene rekora ulaşacağını söyledi. Öger, 1 milyon marklık ciro hedeflediklerini belirtti ve "Satışlar çok iyi, rekora ulaşacağız. Yunanistan, Tunus ve Kanarya Adaları'na gitmeyen turist Türkiye'ye gelecek" dedi. Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau'nun Türkiye ziyareti için Ankara'ya gelen Öger, Bulgaristan ve Romanya'nın dev adımlarla Avrupa'ya doğru giderken, Türkiye'nin Helsinki Zirvesi sonrasında AB ile ilişkileri ihmal ettiğini savundu.

Türksat 2A, Ağustos'ta uzayda
TÜRKİYE'NİN üçüncü uydusu Eurasiasat-1 (Türksat 2A), 2000 yılının Ağustos ayında Fransız Guyanası'ndan uzaya fırlatılacak. 260 milyon dolara mal olan uydunun 15 yılda 1 milyar dolar gelir getirmesi bekleniyor. "Avrupa'nın en güçlü uydusu"nun sabit vericileri 260 milyon kişiye ulaşacak.

Eurasiasat şirketi tarafından üretilen uydu, iki sabit ve iki hareketli spot verici donanımıyla toplam 32 adet yüksek güç Ku-band kanalına sahip olacak.

Eurasiasat, Türk Telekom'un yüzde 51 ve Fransız Alcatel Space'in yüzde 49 ortaklığıyla, 1996 yılında Monoco Prensliği'nde uydu teknolojilerini geliştirmek amacıyla kuruldu. Eurasiasat-1, Turcophone televizyon program ve yayınlarına ayrılan 42 derece Doğu boylamındaki "hot bird" pozisyonuna, Türksat 1-C'nin yanına yerleştirilecek.

Skal İnt. Başkanı İstanbul'da
PARİS'TE kurulduğu yıldan beri turizm alanındaki tüm profesyonelleri biraraya getiren Skal İnternational'ın Dünya Başkanı Richard Hawkins İstanbul'a geldi. Hawkins, Hilton'da onuruna verilen gala yemeğine katıldı. Turizmin sorunlarının sohbet ortamında konuşulduğu toplantı ve yemeğe İstanbul Kulübü Başkanı Sadettin Bülbül ve eşi evsahipliği yaptı. Toplantıda, Turizm Bakanı Erkan Mumcu ve sektörün üst düzey yöneticileri de katıldı.

Futbolcular Kerevitaş tanıtımında
DONDURULMUŞ gıda sektöründe faaliyet gösteren Kerevitaş, "Süperfresh Ton Balığı ile Atakta" kampanyasını, Türk Milli Takımı'nın yıldız oyuncuları Emre Belözoğlu ve Okan Buruk ile yürütecek. Kampanyası, bugün saat 13.00'te Polat Rönesans Otel'de, Emre ve Okan'ın şovlarıyla renk katacakları bir basın toplantısı ile açıklanacak.

Nükleerde teklifler bu akşam son
TEAŞ, Akkuyu Nükleer Santrali projesinin yapımı için açılan ihaleye katılan konsorsiyumların tekliflerinin geçerlilik süresi bu akşam sona eriyor. TEAŞ, konsorsiyumlara 9 Mart'ta faksladığı bir yazıyla tekliflerinde bir değişiklik yapmaksızın geçerlilik süresini 7 Nisan'a kadar uzatmalarını istemiş ve bunu içeren bir yazıyı kendilerine 21 Mart'a kadar göndermelerini istemişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır