kapat

07.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cep telefonunda dev ittifak
Amerikan SBC Communications ve Bell South, 70 milyar dolar değerinde ortak mobil telefon şirketi kuruyor

Amerika'nın en büyük bölgesel telefon şirketi SBC Communications ve Bell South ortak mobil telefon şirketi kurma kararı aldı. Yeni kurulacak şirketin Amerika'da toplam 16.2 milyon abonesi olacak. Yeni ortaklar yıllık 10 milyar dolarlık ciroyu hedefliyorlar. Bu rakamlarla yeni şirket Amerika'nın en büyük ikinci mobil telefon kuruluşu olacak. Birinci sırada 24 milyon aboneye sahip Verizon şirketi bulunuyor. Yeni kurulacak şirketin öncelikli amacı kablosuz internet erişimi konusunda pazarda iyi bir pozisyon elde etmek olacak. SBC Communications ve Bell South'un oluşturacağı yeni şirkete, SBC yüzde 60, Bell South ise yüzde 40'lık bir paya sahip olacak. Şirketin kuracağı yeni ortaklığın borsa değerinin 70 milyar dolar olması bekleniyor.

İki şirketin mevcut yapısı birbiriyle iyi uyuşuyor. SBC Türkiye'de Koçtel ile birlikte GSM ihalesine teklif vermişti. SBC batı ve güney batı bölgelerine hakim, Bell South ise doğu ve güney doğu bölgelerine hakim durumda.

BASF, Bayer ve DuPont sanal ticarete başlıyor
BASF, Bayer, DuPont ve Ticona/Celanese şirketleri termoplastik alanında kuracakları yeni bir şirket ile sanal ticaret yapacaklarını açıkladı. Kurulacak şirketin dünya çapında püskürtme plastik alanında faaliyet göstereceği belirtildi. Uzmanların verdiği bilgiye göre şirketlerin faaliyet gösterecekleri alanın yıllık 50 milyar dolarlık bir piyasa potansiyeli bulunuyor. 1 Ekim 2000 yılından itibaren hizmet vermeye başlaması düşünülen şirketin faaliyet alanı başlangıç döneminde Kuzey Amerika ve Avrupa olacak.

Bu pazarların ardından hemen Asya piyasası da hizmet alanına dahil edilecek. Şirketlerin ortak kuruluşun sermayesini 50 milyar dolar olarak belirledikleri belirtildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır