kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Dürüstlük vergisi

Vatandaşların bu ülkedeki yaşamı tam Aziz Nesin'lik oldu... Kör tuttuğunu yakalıyor, tepesine biniyor, kaçabilen de kurtuluyor... Ülkede dürüst insanların da olduğunu nereden anladım biliyor musunuz; vatandaşların adını dürüstlük vergisi koyduğu çöp vergisinin uygulanma şeklinde... Ne kadar açıkgöz varsa, bu vergiyi vermeden tüyüp gidiyorlar. Ama eğer birazcık, temiz yürekli, vicdanlı ve safsanız bu vergiyi sizden iki sefer alıyorlar.

İşte o temiz yürekli vatandaşlardan Kadir Kayra dürüstlük vergisini iki sefer ödeyenlerden biri... Adam devlet memuru, namusuyla, şerefiyle iş yapmaya alışmış nadir insanlardan biri... 97-98-99 ve 2000 yıllarına ait çöp vergilerinin tümünü gününde yatırmasına rağmen kendisine İzmir-Buca Belediyesi'nden 50 milyon borç çıkartmışlar. O da ödediği bütün paraların makbuzlarını alarak götürmüş, "İşte ben namusumla, şerefimle bütün vergilerimi ödedim" demiş. Fakat kim dinler?... Bağırta-çağırta o çıkardıkları 50 milyonu Kadir beye ödetmişler. Adamcağız çılgın gibi... Bütün ödeme makbuzlarını bana yollamış ve ikinci sefer ödenen paranın makbuzunu da yanına eklemiş.

Buca Belediye Başkanı sana sesleniyorum; Çok kişinin kaytardığı bu dürüstlük vergisini hakkıyla ödeyen adamcağızın problemini hallet, yazıktır, günahtır.

Sahtekarlar yine ortada...
Gerçi bir daha yazmayacağım demiştim ama insanın gönlü el vermiyor. Hele şu yaz mevsimine gireceğimiz günlerde vatandaşın kazık yemesi hiç de hoşuma gitmiyor. Meseleyi anlamışsınızdır herhalde... Bu sahtekarlar yine meydana çıktı ve sağa-sola mesaj yollayıp, telefon edip, "1 hafta tatil kazandınız" diyerek, milleti heveslendiriyor ve ondan sonra götürdükleri yerlerde yedirip, içirip, kafayı çektirdikten sonra senetler imzalatıyorlar.

Sözüm ona tatil köylerinden oda, devre mülk verecekler... Çoğu palavra ama bizim insanımız nedense bunlara kanıyor. Kandıktan sonra da imzaladıkları senetler kapılarına dayanınca "Yandım Allah" diyerek bana başvuruyorlar. Bu konuda çok uyarılar yaptım. Hatta bir ara "Bu kadar saf olmayın. Yeter artık sizi uyarmaktan ben de bıktım" diye yazılar yazdım. İşte yine uyarıyorum; Gözünüzü seveyim inanmayın bu sahtekarlara... Atınızı sağlama bağlıyın ve bir yerden eğer devre mülk alacaksanız, avukatınıza ya da bu işten anlayan bir tanıdığınıza danışın.

Bu okula acil yardım gerek
Hayırseverler size sesleniyorum, bu devirde yani üçüncü milenyumda Türkiye'de böyle bir olduğunu bilin ve yardımcı olun. Aksaray ili Ağaçören ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu'na çok acele kitap, ansiklopedi, oyuncak, oyun topu ve minder gerekiyor. Buradaki çocuklar adeta mağara devrini yaşıyorlar. Okulun telefon numarası; 0382- 331 20 51... Lütfen bir el atıp, buradaki çocuklarımızı sevindirelim. Zira okula Atatürk ismi vermekle bu işler yürümüyor...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır