kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2. Hizbullah operasyonu
İçişleri Bakanı Saadettin Tantan Hizbullah örgütüne karşı ikinci operasyonu başlattıklarını, örgütün kökünü kazıyacaklarını söyledi

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, "2. Şok Dalgası" olarak yorumlanan kanlı terör örgütü Hizbullah'a yönelik yeni bir operasyon için düğmeye bastı. Birkaç gün önce tüm il emniyet müdürleriyle "gizli" bir toplantı yapan Tantan, yeni operasyonun da ilk operasyon gibi başarılı olmasını isterken, emniyet müdürlerine "Hizbullah'ın kökünü kazıyın" talimatını verdi.

Tantan, SABAH'ın sorusu üzerine, "Birkaç gün önce tüm il emniyet müdürlerini topladım. Hizbullah Operasyonu'yla ilgili verileri yeniden değerlendirdik. Daha önce başlattığımız operasyonlar kesilmeden devam ediyordu. Ancak bu değerlendirme sırasında, operasyonların farklı yönleri de dikkate alınarak 2. büyük operasyonun başlatılması kararını aldık. Harekete geçiyoruz" dedi.

TRAFİK TERÖRÜ
Tantan, trafik terörünün yok edilmesi için de kısa ve uzun vadeli projeler üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Şimdiye kadar ceza oranları arttırılarak trafik canavarının durdurulmak istendiğini ancak başarılı olunamadığını itiraf eden Tantan, "O yüzden cezaları arttırmak da yeterli çözüm değil" dedi. Tantan, "Programların başarıya ulaşması kafaların değişmesiyle mümkündür. O da eğitimden geçiyor. İnsanların eğitim düzeyini arttırmadan bunu çözmeniz mümkün değildir. Yoksa cezaları arttırmanız neyi ifade eder?" diye sordu.

Tantan, işkence ve kötü muamelenin önlenmesi konusundaki çabalarının sonuca ulaşması için, polisin yeni çağdaş anlayışla eğitimine büyük önem verdiklerini belirtirken, vatandaşı da polise yardım etmeye çağırdı. Baklava çetesi üyesi olmakla suçlanıp 9 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Gaziantepli dört gencin karakollarda işkence gördüğüne ilişkin bir TV kanalında yayınlanan açıklamalarını izlediğini anlatan Tantan, şöyle dedi:

"Bunları savunmak elbette mümkün değildir. Ama ne kadar yasak getirirseniz getirin bu tür hadiseleri tümüyle önleyemiyorsunuz. Tek çare, polisi eğiteceğiz, kafaları değiştireceğiz. Meclis'teki eğitim yasa tasarı çıkarsa teşkilata yeni katılacak polisleri yeni anlayışa göre eğiteceğiz."

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır