kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yine o kafalar!
Tarihi Moda iskelesinin 3 Numaralı Koruma Kurulu üyesi 5 kişinin inadı yüzünden çürüyüp "yok oluş"a terkedildiği ortaya çıktı... İşlemleri bürokrasiye boğup "kurtarma projeleri"ni onlar rafa kaldırdı...

Prof. Dr. Haluk Sezgin

Oktay Ekinci

Prof. Dr. Afife Batur

Doç. Lütfi Yazıcıoğlu

Doç Dr. İsmet Okyay

TARİHİ Moda İskelesi de bürokratik inatlara kurban gidiyor. İskelenin hızla çürüyüp İstanbul'un "kültür/tarih mirası haritası"ndan neredeyse silinmesinde 3 Numaralı Koruma Kurulu'nun katı tutumu önemli rol oynuyor . Kurulun 5 üyesi, restorasyon için hazırlanan projeleri bir türlü onaylamıyor.

ODA BIKTI
İskelenin restorasyonuna talip olan Deniz Ticaret Odası'nın projeleri Koruma Kurulu'nda rafa kaldırıldı. Oda Başkanı Cengiz Kaptanoğlu tarihi iskeleyi kurtarmak için girişimlerde bulunduklarını, çabalarının Kurul duvarına çarptığını belirtti, "Günah bizden gidecek; iskeleyi onarma talebimizi geri çekeceğiz. Artık sabrımız tükeniyor" dedi.

İSKELEDE GÖSTERİ
Kadıköy Belediyesi de iskeleye sahip çıkmak istiyor. KASDAV Moda Gönüllüleri ve Moda halkı yarın saat 13.00'de, Moda İskelesi'nde buluşacak; Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün katılımıyla "İskelemizi geri istiyoruz" sloganlı bir toplantı yapacak. Ancak Deniz Ticaret Odası Başkanı Kaptanoğlu gibi Öztürk de, katı bürokratik engeller yüzünden iskelenin kurtarılması konusunda fazla iyimser bakamıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır