kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İsrail, Türkiye'den su almaya hazırlanıyor
İsrail kabinesi, 17 Nisan'da Türkiye'den su alımı konusunu tartışacak. İsrail'deki su sorununun çözümü için olasılıkları araştırarak bir rapor hazırlamakla görevlendirilen komitenin, sorunun Türkiye'den su alınarak çözülmesi yönünde bir rapor sunacağı belirtildi. Ha'aretz Gazetesi'nde yer alan habere göre, komiteye başkanlık eden İsrail Başbakanı Ehud Barak'ın su konusundaki danışmanı Noah Kinarti "Bir an önce Türkiye'den su alınmalı" önerisinde bulunacak. İsrail kabinesi Ekonomi Komitesi'nin tartışıcağı raporda Manavgat Suyu'nun alımının maliyetiyle, arıtma ile elde edilecek suyun maliyetinin aynı (1 dolardan az) olduğu belirtilecek.

Ceylan'dan 200 milyon dolarlık enerji projesi
Ceylan Holding Bulgaristan'da 220 milyon dolarlık üç hidroelektrik santralı inşaatı projesinin Ağustos başına kadar başlıyacağını açıkladı.

Ceylan Holding'in Bulgaristan birimi, Ceylan Bulgaristan'dan yapılan yazılı açıklamada Gorna Arda projesinin inşaat çalışmalarının Temmuz sonu veya Ağustos başına kadar başlayacağı belirtildi. Bulgaristan'ın Devlet Kuruluşu olan Electricity Company ile Ceylan Holding'in hisselerine yarı yarıya sahip oldukları proje altı buçuk yılda tamamlanacak.

Tebernüş KİREÇCİ (SHA)

Cep telefonuna sabit ücrette çözüm yakın
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, cep telefonlarından alınan sabit ücretlerle ilgili şikayetlerin kabul edilmesi için Tüketici Hakem Heyetleri'ne talimat verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cep telefonu abonesi durumundaki kişileri ilgilendiren sabit ücrete ilişkin çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Tüketicilerin bu haktan yararlanabilmeleri için öncelikle bakanlığa bağlı olarak 81 il ve 849 ilçede olmak üzere toplam 930 merkezde faaliyet gösteren Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

Pamukbank'tan 74 trilyon kâr
Pamukbank'ın 1999 yılı net karı 74 trilyon lira oldu. Bankanın dün gerçekleştirilen 1999 yılı olağan Genel Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada 1999 yılı aktif toplamının yüzde 104 artışla 3 katrilyon 263 trilyon liraya çıktığı belirtildi. Açıklamada, 1999'da daralan ekonomiye ve zorlu şartlara rağmen bankanın dolar bazında yüzde 19 büyüdüğü ifade edildi.

Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, enflasyonsuz ortama çok önceden hazır olduklarını ayrıca "Geleceğin Bankacılığı Projesi" adı altında başlattıklarını belirtti. Yeni proje ile organizasyon yapısını, şube anlayışını, ürün ve hizmetlerini yenilediğini belirterek, bu projenin hedeflerini önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

Çin bankaları şeffaflaşıyor
ÇİN'deki bankalar, tasarruf mevduatı sahiplerinden, Cumartesi gününden itibaren gerçek adlarını vermelerini, gerçek kimliklerini kanıtlamalarını talep edecek. Gereçek isme dayalı banka hesap sistemi kurmakla, vergi kaçırılmasının önüne geçilmesi, sağlam ve gelişmiş bir kredilendirme sisteminin oluşturulması hedefleniyor. Öte yandan, mevduat hesabı sahiplerinin gerçek kimliklerini kanıtlamaları mecburiyeti konulması ise mali müfettişlerin, yolsuzluklara karışan, rüşvet yiyen devlet ve hükümet yetkililerinin ellerindeki fonların da takibinin yapılmasına yarayacak.

Yeni sistem, veraset ve intikal vergisi ile hediye kabulü halinde ödenecek vergilerin uygulamaya konulmasını da sağlayacak. Çin'de bu vergiler uzun süredir hükümetin gündeminde bulunuyordu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır