kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ABD büyüme rekoru: 7.3
ABD ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde sağladığı yüzde 7.3'lük büyüme ile 1984 yılından bu yana yakaladığı en yüksek performansı sergilemiş oldu

Amerikan ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde, 1984 yılından bu yana en iyi performansını göstererek yüzde 7.3 büyüme kaydetti. Hükümet, daha önce yükselen faiz oranları nedeniyle yüzde 6.9 olarak tahmin ettiği büyüme oranını revize etti ve gerçekleşmenin 7.3'ü bulduğunu açıkladı.

Hükümet yetkilileri, ilk açıklanan oranın bir miktar üzerine çıkılmasının beklendiğini, ancak bunun şimdiki rakam kadar yüksek olmasının kendilerini de şaşırttığını bildirdi. Son çeyrek rakamının da revize edilmesinin ardından ABD ekonomisinin geçen yılki büyümesi yüzde 4.2 olarak gerçekleşti. Geçen yıl başındaki hedefler yüzde 4'lük bir büyüme öngörüyordu.

Uluslararası ekonomi piyasalarında, düşük enflasyonlu bir ülkede yüzde 2.5'lik bir büyüme normal sayılıyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan, ABD'li ekonomistleri yüzde 4'lük bir büyümenin de enflasyonu etkilemeden sağlanabileceğine söylüyor, ancak ekonomistler buna karşı çıkıyordu. Revize edilen hedefler ile Greenspan tezini kanıtlamış oldu. Ancak ekonomistler, faiz oranlarının önceki hafta geçen yıldan bu yana beşinci kez yükseltildiğini hatırlatarak bu kadar büyümenin olumsuz sonuçlar da doğurabileceğini ifade ediyor. ABD Merkez Bankası önceki hafta faiz oranlarını yüzde 6.25'e yükseltmişti. Greenspan ise faiz yükseltiminin son derece hassas yapıldığını belirterek Mayıs ayının 16'sına kadar herhangi bir artış yapılmayacağını, bu tarihteki artışın ise 0.25 puan olacağını açıkladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır