kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FBI Başkanı Ankara'da
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Louis J.Freeh'in, üst düzey hükümet ve güvenlik birimleri yetkilileriyle görüşmeler yapmak üzere 3 Nisan Pazartesi günü Türkiye'ye gelecek.

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, FBI Başkanı'nın Türkiye'ye yapacağı ilk ziyaret sırasında, sınır ötesi suçlar, kara para aklama, terörizm ve organize suçlarla mücadele gibi çeşitli konuların ele alınmasının beklendiği kaydedildi. Ziyaret sırasında ortak eğitim olanaklarının da ele alınması planlanıyor. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde "Hukuk müşavirliği" adı altında geçen yıl bir büro açan FBI, suça karşı mücadeledeki ortak sorunlar konusunda Türk Emniyeti ile birlikte çalışmalar da başlattı.

Kızıl Danny ile Zana buluşuyor
KIZIL Danny olarak tanınan, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Daniel Cohn-Bendit, Pazartesi günü Ankara'ya geliyor. Daha önce Leyla Zana ile görüşme talebi reddedildiği için gezisini erteleyen, Cohn-Bendit, Ankara'daki temasları sırasında KPK Eşbaşkanı Kürşat Eser ile bir araya gelecek.

Avrupa'daki 1968 olaylarının liderleri arasında bulunan "Kızıl Dany" lakaplı Cohn-Bendit, bu kez halen tutuklu bulunan Zana ile, resmi unvanı altında değil, "sade bir vatandaş" kimliğiyle görüşecek. Cohn-Bendit'in aynı gün ziyaretini değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır