kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türk tipi inek gerçek oluyor
Hindistan'la inek anlaşmasını Abdülhaluk Çay imzaladı. Çay'ın, 'Kutsal inekler dahil mi?'ye yanıtı, 'Sokakta başıboş dolaşıyorlar, vermeyip ne yapacaklar' oldu.

Hİndİstan'da sokaklarda başı boş gezen, istedikleri yerde durup istedikleri yerde beslenen tombul ineklere Türkiye yolu açıldı.

Türkiye ile Hindistan arasında inekler dahil geniş kapsamlı tarımsal işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Tarım Bakanı adına Devlet Bakanı Aldülhaluk Çay imza koydu. Mart ayı başında Tarım Bakanlığı'ndan bir heyet de Hindistan'a gelerek işbirliği anlaşmasının altyapısını hazırlamıştı. Hindistan'ın "kutsal" ineklerine anlaşmayla Türkiye yolu görünmüş oldu.

Devlet Bakanı Çay SABAH'ın "Sokaktaki inekleri alacak mıyız?" sorusuna "Hastalık kontrolü yaptıktan sonra alacağız" yanıtını verdi. Çay, "Peki bu inekler kutsal, verecekler mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

SOKAKTAKİ İNEK
"Sokakta başı boş geziyorlar, vermeyip de ne yapacaklar? Clinton geldiğinde dokunulmayan maymunları dahi kovmuşlardı. İnekleri de verirler" dedi. Bakan Çay, Hindistan'daki inek embriyolarından yeni bir Türk tipi inek ırkı geliştirilip geliştirilmeyeceği yolundaki soruya da, "Yeni bir ırk oluşturulabilir. Önemli olan bizim iklime uyabilmeleri. Böyle bir uyumun sağlanabileceği konusunda bilgi verilmişti" dedi.

Devlet Bakanı Abdülhaluk Çay, Hindistan'la yapılan anlaşmanın Türk tipi inek projesini gerçekleştirmeye fırsat tanıyacağını söyledi. Çay bu projede Hindistan'daki inek embriyolarından yararlanılabileceğini bildirdi.

SAYI BELLİ DEĞİL
Bakan Çay, Hindistan'dan ne kadar inek alınacağının da karşılıklı olarak yapılacak görüşmelerden sonra belirleneceğini kaydetti. Çay'ın açıklamalarına göre, ithalattan önce ihtiyaç tespiti yapılacak Mehmet

ÇETİNGÜLEÇ - Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır