kapat

01.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korsanlar zirvesi
350 siber korsan İsrail'de toplanarak anayasalarını yaptı. Zirveyi hükümet önce önlemek istedi. Ancak korsanlar "Bunu sakın denemeyin" deyince savcılık izin verdi

İsrail, bugünlerde dünyanın önde gelen bilgisayar korsanlarını (hacker) ağırlıyor. Yaklaşık 350 siber korsan, kendi anayasalarını hazırlamak için Tel Aviv kentinde bir araya geldi. "Federaller'e geçit yok!" ve "Bizi susturamazlar" sloganlarıyla kongrenin açılışı yapılırken, bilgisayar korsanları, aslında kötü insanlar olmadıklarını haklarında oluşmuş kötü imajı düzeltmek istediklerini tüm dünyaya duyurdular.

Ancak İsrail toplantısı biraz maceralı geçti. İsrailli milletvekillerinin isteği üzerine polis, hacker zirvesini yasadışı olduğu gerekçesiyle yasaklamaya kalktı. Başsavcı Eliyakim Rubinstein buna engel olarak zirvenin düzenlenmesine izin verdi.

Hackerlar, bir arada toplanınca Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI da boş durmadı. FBI ile işbirliği yapan İsrail polisi Analyzer kod adlı 18 yaşındaki İsrailli Ehud Tenebaum'u tutuklayarak ev hapsine mahkum etti. Analyzer ve iki arkadaşı daha Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'un bilgisayar sistemine saldırmaktan aranıyordu.

ŞİRKETLERE SALDIRI
Öte yandan polis, hackerler'ın İsrail'in emniyetsiz ve korsanlar tarafından saldırılmaya müsait şirketlerin İnternet sitelerini açıklamalarını engelledi. İsrailli bazı şirketler, rakip şirketlerin isimlerini verip, bilgisayar sistemlerine saldırmalarını istemişti. Korsanlar da İsrailli şirketlerin sitelerine saldırarak böyle bir liste yaptı. Şirket sahipleri, İnternetleri'nin çok emniyetli olduğunu ve korsanların saldırısından etkilenmeyeceğini söylüyordu. Ancak çoğu yanıldı. İsrail'deki ticari şirketlerinin yüzde 28'i saldırıya müsait.

Tel Aviv'de dün tamamlanan dünya hackerlar zirvesinde çeşitli müsabakalar da düzenlendi. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın peşlerine düştüğü hacker'lar, "federali bul" ve "şu sayfaları hack et" yarışmalarında kendi aralarında yarıştılar. Bilgisayar korsanları, Yahoo ve e-bay gibi birçok popüler siteleri hack etmeleriyle gündeme gelmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır