kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gündem sivil havacılık
MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK) Mart ayı olağan toplantısında, sivil havacılığın durumu ve bölücü terörün dış kaynakları görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Demirel'in başkanlığında Çankaya Köşkü'ndeki toplantı 5.5 saat sürdü. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün de katıldığı toplantıda, özel uçak ve helikopter sayısının artması nedeniyle Türkiye'nin bir uçak ve helikopter mezarlığına dönüşmemesi için alınması gereken önlemler görüşüldü. Bu konuda bir mekanizma oluşturulması ve alınacak helikopter ve uçakların teknolojik, elektronik ve uçuş sistemleri açısından uygunluğunun danışılması üzerinde duruldu.

Toplantıda, yasadışı irticai, bölücü ve yıkıcı örgütlerle, organize suç örgütlerinin, yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetleri, bunların bağlantılarının gözden geçirildiği ve bu faaliyetlere karşı alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu. Genelkurmay, Emniyet, MİT ve OHAL Valiliği, MGK üyelerine son durum ile ilgili bilgi verdiler.

MGK BİLDİRİSİ
MGK'nın bildirisinde "Toplantıda, Türk havacılığının uluslararası uçuş güvenliği ve altyapı bakımından modern havacılığın ihtiyaçlarına cevap verecek düzeye çıkarılması için yapılan çalışmalar hakkında kurula bilgi sunulmuş, bu konuda alınması gereken yasal ve idari tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi kararlaştırılmıştır. Toplantıda ayrıca, dünyada ve bölgemizde meydana gelen ve Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendiren dönemin dış politik gelişmeleri de gözden geçirilmiştir."

Mahmut BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır