|
Çikolata, badem ve konyaklı kek
MALZEMESİ:
*250 gr. badem
*1 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
*50 gr. bitter çikolata
*4 yumurta
*Yarım taze portakal suyu
*3 çorba kaşığı konyak
|
HAZIRLANIŞI:
Badem, yarım bardak şeker ve çikolatayı robottan geçirin. Yumurta sarıları ve yarım bardak şekeri mikserde çırpın. Açık sarı bir renk alınca bademlerle karıştırın. İki kabı birleştirip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Karışımı dibi yağlanmış kek kalıbına koyup sıcak fırında 45 dakika pişirin. Kek pişince konyak ve içine bir kaşık şeker koyduğumuz portakal suyu karışımını üzerine dökün.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|