kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Fatura Terim'e

Maç yazınızda Terim'in kumar oynayıp kaybettiğini yazdınız. F.Bahçe yenilgisinin faturası size göre Terim'e mi çıkmalı?

Kesinlikle... Ofansif oynamak başka, Fatih Terim'in deyimiyle çılgınlık yapmak başka bir şey. Hücumdaki adam sayısını arttırarak ofansif oynanmaz. Takımın dengesini bozarsın. 4 forvetli oyun düşüncesi, temelden çok yanlış. Bir tane bek, 9 forvetle sahaya çıkarsan ofansif oynamış olmazsın, komik oynamış olursun. 4-2-4 komik bir oyun değil. Ama ofansif de değil. Orta sahayı tutamaz, oyunu kuramazsan ofansif oyun olmaz. Mesele sadece rakamda da değil. Ofansif oynama uğruna, Okan sağa kaydırılınca o müthiş orta saha da bozuldu.

* Sadece Terim mi suçlu? Hagi ve Sergen, "Nasılsa fark olacak... Biz de ileri gidelim" diyerek orta sahayı fazla boşaltmadılar mı? Orta alana daha yakın oynayamaz mıydı bu ikili?

Hagi'nin orta saha oynadığı çok ender. Hagi'nin bir kanatta kendini sakladığını herkes biliyor. Hagi ve Sergen, % 0ücum oyuncuları... Arif ve Hakan da... Sergen Avrupa maçlarında oynayamıyor ya... G.Saray'ın zayıf rakipler önünde yaptığı şovlara kananların "Hagi-Sergen birlikte oynarlar" tezini de gördük.

* Terim, dörtlü forvet oynamak gibi bir riski niye göze aldı?

Tarihe geçmek istedi. Sıradan bir galibiyetin ona herhangi bir prestij kazandırmayacağını çok iyi biliyordu. Olabilecek en iyi G.Saray'ın olabilecek en kötü F.Bahçe'yi 1-0, 2-0 yenmesinin getirisi yoktu. Ali Sami Yen'de 4-0 kaybettiği maçın rövanşını alabilmek için her türlü riske girdi. G.Saray camiası da Terim'e kızmasın. Çünkü herkes tarihi fark istiyordu.

Sonuçta G.Saray F.Bahçe'ye yenilmedi. Bu G.Saray, bu F.Bahçe ile 100 maç yapsa 99'unu kazanır. Beraberliğe 2.5 milyar prim veren F.Bahçe yönetimi niyetlerinin ne olduğunu göstermişti zaten. Defalarca söyledim. Avrupa dahil G.Saray'ı yenebilecek tek takım G.Saray. Maçı G.Saray oynuyor. Kazanırsa kazanıyor, kaybederse kaybediyor. Rakip kazanmıyor. F.Bahçe de kazanmadı.

Fatih Terim, o ilk 45 dakikayı kaybetmese, ikinci devredeki pozisyon zenginliği, korner enflasyonu ilk yarı yaşansa, skor değişmese bile tribünler iyice coşar ve F.Bahçe iyice sinerdi. F.Bahçe'nin bütün hesabı, "İlk devreyi berabere bitirirsek, gol rekoru için çıkan G.Saray sinirlenir, panikler" şeklindeydi. İlk devredeki takım, F.Bahçe'nin ekmeğine yağ sürdü.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır