kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


İşte Fener ruhu

F.Bahçe, G.Saray'ı yendi. Çünkü, birincisi şanslıydı. İkincisi ise gücüne göre çok planlı oynadı. Ogün, Alpay, Mustafa ve Johnson 18'i iyi kapattı. Gedikler de verildi. Ancak şansları da vardı. Sarı-lacivertliler iki kanadı da çok boş bıraktı. G.Saray bundan yararlanamadı. Fener futbolu iyi mi oynadı, hayır. Olumlu mu oynadı, hayır. Topu kullanamadı, evet. G.Saray'ın şanssızlığı ve F.Bahçe'nin şansı bu sonucu getirdi.

F.Bahçe camiası o kadar büyüktür ki, küçük düşürülmeye isyan eder. Küçük düşürülmekten ötürü onur mücadelesi yaptılar. Ancak bu maçtan önce F.Bahçe'yi küçük düşürme çabaları hiç yaşanmamalıydı. Keşke olmasaydı. Çünkü bu tür davranış ne centilmenliğe, ne de profesyonelliğe yakışır.

Peki bu galibiyet Fener'deki tabloyu toz pembe yapar mı, hayır. Fener'in takım olarak büyük eksikleri var. Ve bu galibiyet sakın ola ki, F.Bahçe yöneticilerini aldatmasın. F.Bahçe'nin çok ciddi, çok fazla oyuncu takviyesine ihtiyacı var. Hem de bu futbolcuların çok klas olması lazım.

Piontek keşke gelse!
Hani "Biz G.Saray'ı yendik, o zaman biz bu takımla devam edelim, bir-iki genç futbolcu alıp idare ederiz" derlerse, F.Bahçe aynı sıradanlığını, aynı kötü neticeleri gelecek sezona taşır. F.Bahçe'nin çehresinin tamamen değişmesi gerekir. Oulare ve Preko ile ileri ucun gidecek hali yok. Orta sahasının büyük takviyeye ihtiyacı var. İyi futbolculardan kurulu bir defansa, bir de çok iyi kaleciye sahip F.Bahçe.

Bu yöneticiler göreve, çok daha güçlü, çok daha popüler bir takım yapmak için seçildiler. Bu takımın bir-iki takviye ile gitmesi, yürümesi mümkün değil. Genç oyuncularla da... Siz çok güçlü ve profesyonel bir takım kurarsınız, sonra bir-iki yetenekli genç oyuncuyu monte edersiniz, o zaman olur. Yani biraz pamuk eller cebe girmeli. Böyle olmadan da bu takım düzelmez.

G.Saray galibiyetinin arkasına sığınırlarsa ve takviyelerle işi götürmeye çalışırlarla, F.Bahçe için hüsran olur. Çünkü duyumlarım biraz bu yönde. Pek para harcamak niyetinde değiller.

Piontek'in ismi geçiyor. Fevkalade dürüst ve çalışkandı, milli takımın eski hocasıydı. Keşke Fener'in başına gelebilse. Piontek'in yanında da genç bir çok antrenörlerimiz var, Cem Pamiroğlu gibi... Onlara şans tanınmalı ki, Piontek'ten sonra bu genç adamlara F.Bahçe'yi gönül rahatlığı ile emanet edebilirsin. Hem Fener kazanır, hem de genç antrenörler...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır