kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kanser ameliyatı için en uygun dönem...
GÖĞÜS kanseri ameliyatı olmuş 112 kadın üzerinde 25 yıl incelemelerde bulunan İngiliz bilimadamlarına göre, kadınların adet dönemlerinde göğüs kanseri ameliyatı olmaları, yaşam süresini artırıyor. Adet döneminin ilk 2 günü ya da bitiminden hemen sonra göğüs ameliyatı olmak daha iyi sonuçlanıyor. Bunun nedeni ise şöyle açıklanıyor: "Adet döneminde salgılanma seviyesi artan progesteron hormonu, tümörün etrafını sararak ameliyatta parçalanma riskini azaltıyor"

ONHEALTH.COM

Hazır yiyecekler kalp krizi geçirtiyor
AMERİKALI bilimadamları açıkladı: "Yağlı ve yüksek kolesterollü yiyeceklerden yalnızca yaşlılar değil gençler de uzak durmalı. Çünkü abur-cubur olarak nitelendirilen besinler ile fast food (hazır yiyecek) alışkanlığı, kalp hastalıklarını artırıyor. Bu tür beslenme gençleri de öldürebiliyor" Amerika'nın Pasifik Sağlık Eğitim Merkezi uzmanlarının lise öğrencileri arasında yaptığı araştırmada, günlük öğünleri kötü besinlerle geçiştiren gençlerin, kalp damarlarının kalınlaştığı, yüksek tansiyon ve kalp hastası oldukları belirlendi.

REUTERS

Hakimin şüpheli intiharı
ElazIğ'IN Sivrice ilçesi Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Banu Duru, dün evinden kanlar içinde bulundu. Göğsünde ve karnında 2 bıçak darbesi bulunan Duru, kaldırıldığı hastanede öldü. Duru'nun olaydan önce tartıştığı iddia edilen kayınvalidesi Nadire Duru, polise verdiği ifadede, gelininin intihar ettiğini söyledi. Hakimin kocası Dr. Abdulbaki Duru da eşinin iş sorunları nedeniyle intihar etmiş olabileceğini belirti.

Gül: Kutan'a gül veririm
FP lideri Recai Kutan'ın, rakibi Abdullah Gül'e yönelik "Güreşte O'nu yenerim" sözüyle kızışan adaylık atışmasında Gül'den Kutan'a "daha yumuşak" bir yanıt geldi. Gül, "Ben hayatımda güreş yapmadım. Ben karşımdakine ancak gül verebilirim. Recai Bey o kadar nüktedan, o kadar espri yapan bir ağabeyimizdir ki, bu sözleri de o anlamda söylemiştir. Recai Bey'e karşı olan saygımızda en ufak bir zedelenme olmaz" dedi.

Güney devlet sahnesinde
Yeni sezon repertuarının ana konusunu "demokrasi kültürü" olarak belirleyen Devlet Tiyatroları, 2000-20001 sezonunda Yılmaz Güney'in "Salpa" adlı eserini de sahneleyecek. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında yeni repertuar hakkında bilgi verdi. Dilligil, 2000-20001 repertuarının ana temasının "demokrasi kültürü" olduğunu belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır