kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kemal'i de kurtaralım
KKTC'den Rum tarafına anlamlı çağrı: Küçük Andreas için başlatılan kan kampanyasına aynı hastalıktan yatan KKTC'li Kemal'de dahil edilsin

Kıbrıs'ta yıllardır iki toplum liderlerinin yapamadığı birleşmeyi belki de iki kan kanseri çocuk başaracak. Rum kesimindeki 6 yaşındaki lösemi hastası Andreas Vasiliu'ya uygun ilik bulunması için Ada çapında başlatılan kampanyanın, aynı hastalıktan yatan KKTC'li küçük Kemal'i de kapsayacak şekilde genişletilmesi çağrısı yapıldı.

Dün Yeşil Hat'taki Ledra Palas'ta 300'e yakın Kıbrıslı Türk'ten kan örneği alındı. Kampanyaya destek için gelen KKTC Başbakan Yardımcısı Mustafa Akıncı, 13 yaşında lösemi hastası Kemal'in de şu an Londra'da tedavi gördüğünü belirterek, kan bağışı kampanyalarının birleştirilmesi çağrısında bulundu.

Andreas için Ada çapında toplanan kanların Kemal Saraçoğlu adlı Türk çocuğu için de incelenmesini isteyen Akıncı, herkesi bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet etti. Küçük Kemal'in hastalığı geçen yıl Ekim ayında İstanbul Hacettepe Üniversitesi'nde teşhis edilmişti. O günden beri de Londra'da tedavi görüyor. Ledra Palas'ta bugün yapılan kan bağışı yetkililerden izin alınırsa KKTC'ye taşınacak. Ve Türk tarafındaki bir hastanede Cuma günü de sürecek.

HERKES SEFERBER OLDU
Ledra Palace'ta Rum asıllı Andreas için dün düzenlenen kampanyada kan örneği veren KKTC'liler arasında, Başakan Yardımcısı Mustafa Akıncı, ana muhalefet Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve milletvekilleri de vardı. Andreas'ın babası daha sonra Ledra Palas'a gelerek Serdar Denktaş ile tokalaştı ve teşekkür etti. Dışışleri Bakanı İsmail Cem ile Yunanistanlı meslektaşı Papandreu da telefonda bu konuyu konuştu.

Doğan ERTUĞRUL - LEFKOŞE MUHABİRİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır