kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deli sultanlar sitesi
Tarihteki deli sultanları derleyen İnternet sitesine göre, 1. Ahmet paranoyaktı. İktidarsız 1. İbrahim ineklere hayrandı, eşcinsel 4. Murat ise azılı bir katildi...

Sanal alemde "Deli Sultanlar" için hazırlanan sitede Osmanlı padişahları da unutulmadı. Hollandalı bir araştırmacının hazırladığı sitede; 1. Mustafa, 2. Murat, 1. İbrahim ve 2. Abdülhamit, deli sultanlar listesinde yerlerini aldılar.

Tarihteki deli yöneticilerin deliliklerini ve kişisel yaşamlarını tanıtan sitedeki bilgilere göre, 1. Ahmet "paranoyak", 4. Murat "eşcinsel", 1. Mustafa ise "iktidarsız"...

Sitesinde, 1. Mustafa'nın paranoid özellikler de gösterdiğini vurgulayan Hollandalı araştırmacı, 2. Osman'ın ölümünden sonra tahta geçirilmek istenen 1. Mustafa'nın kapatıldığı kafeste "bir embesil gibi" kıkırdadığını ileri sürdü. Ayrıca araştırmacının iddasına göre 2. Osman'ın öldüğüne inanmayan 1. Mustafa, sarayda kapı kapı dolaşıp, bağırarak sürekli onu aradı.

GÜNDE 10 CAN
Sitede 4. Murat için de sık sık "eşcinsel" sözcüğü kullanıldı. Kösem Sultan tarafından eşcinsel ilişkilere yönlendirilen 4. Murat'ın kadınlara karşı hem şehvet hem de nefret duygularıyla dolu olduğu belirtildi. Sitedeki bir başka iddiaya göre de kılık değiştirerek halkın arasına karışan 4. Murat, gereksiz yere on binlerce insanı öldürttü." Günde 10 masum insanı öldürme hakkı" bulunan sultan, iktidarının son yıllarında bir "cinayet delisi" haline geldi ve yalınayak sokağa fırlayıp kılıcıyla karşısına çıkanı öldürmeye başladı.

KÜRK MERAKI
Sitede sözü edilen bir başka deli sultan da 4. Murat'ın ardından tahta çıkan 1. İbrahim. İbrahim'in "iktidarsız" olduğu ve Kösem Sultan tarafından afrodizyaklarla beslendiği söyleniyor. Sitedeki bilgilere göre İbrahim saraydaki bakire kızları toplar, soyundurur ve aralarında tekmeler atarak koşardı. İbrahim'in kürk fetişi vardı ve samur kürkü üzerinde sevişmekten hoşlanırdı. Bir ineğin cinsel organını gördükten sonra altından kalıbını yaptırıp bütün Anadolu'da böyle bir kadın aratmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır