kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Teyzesi de kurye çıktı
Atatürk Havalimanı'nda 25 milyarlık dövizle yakalanan kurye Dilek Örnek'in teyzesi Fatma Kunt'un da aynı işi yaptığı kendi itiraflarıyla gün yüzüne çıktı.

ATATÜRK Havalimanı'nda 4 yıl önce 25 milyar liralık dövizle yakalanan kurye Dilek Örnek, ilk sorgusunda, "Valizdeki parayı Özel Harekat Dairesi'nde görevli polis memuru Ayhan Akça'ya teslim edecektim" itirafı ile "polis-mafya-bürokrasi" üçgeninde yeni bir perde araladı. Örnek'in, sadece küçük bir bölümünü oluşturduğu suç örgüsünde, emniyet amiri, danıştay hakimi, Susurluk Skandalı'nda adı geçen birçok nüfuzlu kişinin de yer aldığı ortaya çıktı.

SEVGİLİSİNi KISKANDI
Kurye Örnek'in bir süre önce Ankara'da yakalanan teyzesi Fatma Kunt da, poliste ilginç itiraflarda bulundu. Yeğenini, birlikte yaşadığı Ercan Doğan'dan kıskandığı için ihbar ederek yakalanmasını sağladığı öne sürülen Fatma Kunt, Örnek'i kurye olması için teşvik ettiğini, bu işi yapanlarla tanıştırdığını, kendisinin de bu işten para kazandığını kabul etti.

Polise samimi açıklamalar yapan Kunt, Örnek'in yakalanmasının ardından İstanbul'a geldiğini bir süre Yeşilköy'de kiraladığı bir evde kaldıktan sonra Ankara'ya geçtiğini söyledi.

GÜZELLİK MERKEZİ
Fatma Kunt, uluslararası uyuşturucu suçlusu olarak arandığı dönemde Ankara'da yaşadığını, bir yıl burada kaldığını, ayrıca Ankara'da 20 milyar lira ile bir güzellik merkezine ortak olduğunu söyledi.

Liseyi bitirene kadar yaşamını, doğum yeri Hatay'da sürdürdüğünü belirten Kunt, 1981 yılında gayriresmi beraberlik kurduğu Ercan Doğan ile tanıştıklarını, 1991 yılında Hollanda vatandaşlığına geçtiğini anlattı. Hollanda'da uzun süre tiyatroculuk yaptığını ifade eden Kunt, 1996 yılından bu yana Hollanda'ya gitmediğini, uyuşturucu kullanmadığını sözlerine ekledi.

Tülay ACAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır