kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kurşun adres şaşırdı
Çakıcı'nın adamları, Nuriş'in lokali olan Öz-Karagümrüklüler yerine adresi şaşırıp birkaç adım ötesindeki Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ni kurşunladı

Edirnekapı Surları'nı arkada bırakıp Fevzipaşa Caddesi'ne girer girmez arka arkaya dizilmiş üç polis otosu göze çarpıyor. Polisler, şüpheli gördükleri araçları çevirip kimlik kontrolü yapıp, araçları arıyor. Cadde üstünde, Türk futbol tarihinde önemli bir yeri olan Karagümrük Spor Kulübü Lokali var; bir gece önce silahların konuştuğu, kurşunların uçuştuğu lokal...

Lokalin önünü, yaşlısıyla, genciyle Karagümrüklüler doldurmuş. Suratlar asık. Herkes bir gece önceki "hesaplaşmayı" konuşuyor. Konuşmalar sitem dolu. Sitem Çakıcı'ya, cümleler ortak: "Biz anlı şanlı bir kulübüz. Ortada bir hesaplaşma varsa kendi aralarında yapsınlar. Bizim yaşlı başlı abilerimizden ne istediler."

"ÇAKICI YANLIŞINI DÜZELTSİN"
Önce mektuplar konuştu. Önceki gün de silahlar. Karagümrük Çetesi'nin lideri Nuri Ergin'in yandaşları Karagümrük'te bir gösteri yaptılar, Çakıcı'yı hedef alan sloganlar attılar. Çakıcı'nın adamları da Nuriş'in adamlarını "cezalandırma"ya karar verdiler. Atladıkları tek bir ayrıntı ise Karagümrük'te neredeyse isimleri aynı olan iki spor lokali olduğuydu. Nuriş'in kahvesi Özkaragümrüklüler Lokali. Çakıcı'nın adamları ise Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ni taradı.

İşte bu nedenle Karagümrüklüler isyanda. Onlara göre, Çakıcı cephesi yanlış lokali kurşun yağmuruna tutmuştu ve derhal Karagümrüklüler'den özür dilemeliydi. Bahçede, küçük grupların arasında konuşan, Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Ahmet Çelik, "Türk Milli Takımına futbolcu yetiştiren kendi ayakları üstünde durmaya çalışan anlı şanlı bir kulübüz. Bizim bu insanlarla hiçbir işimiz yok. Her ikisini de kınıyoruz" diyor.

YAZIK DEĞİL Mİ ONCA CANA!
Semtin Ammo Mesut Ağbi'si ise, "Burayı Türkiye bilir. Çakıcı bilmiyorsa ayıp eder. Buraya gariban emekli, insanlar gelir. Biz cebinde dolarlarla dolaşan insanlardan değiliz. Yazık değil mi onca cana. Torun, torba sahibi insanlarız, böyle bir şey bizim başımıza nasıl gelir" derken, "Devlet ağırlığını koysun, bu kişileri bizden uzak tutsun" diye de ekledi.

İki lokal arasısındaki mesafe yürüyerek 2 dakika... Nuriş'in kahvehanesinin kepenkleri kapalı. Sokağın başında yine Nuriş'e ait olan ve eskiden birahaneyken şimdi oto kiralama şirketi olarak çalışan Ergin Ticaret'in de... Karagümrüklüler ise düşünceli... "Bir süre de açmazlar kepenkleri. Ortalık yatışınca belki. Ama önemli olan ortalığın ne zaman gerçekten yatışacağı" diye soruyorlar.

Yere yatırıp ateş açtılar
Tetikçiler, Karagümrük Spor Kulübü lokalini basıp içeridekileri yere yatırdılar, sonra da kurşun yağdırdılar

PAZAR günü öğle saatlerinde Nuri Ergin taraftarı 50 kişinin Özkaragümrüklüler Spor Derneği önünde toplanıp Çakıcı aleyhinde sloganlar atarak, mektup sayfalarından sokağa taşıdığı sözlü sataşmalar, akşam saatlerinde kanlı bir baskına dönüştü.

Karagümrük Spor Kulübü lokalinde Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izleyen yaklaşık 60 kişi, maç bitiminde, ellerinde tabancalarla içeri giren kişilerle dehşeti yaşadı. Girer girmez herkese yere yatmaları emrini veren saldırganlar lokal müdavimlerinin üzerlerine kurşun yağdırdılar. Saldırganların ayrılmasının ardından yaralılar hastanelere taşındılar. Kulüp malzemecisi Güray Sevindirik'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırıdan yara almadan kurtulmayı başaran Mesut Gülay, "İki eşkıyanın rant kavgasında bizim yerimiz basılıyor, bizim arkadaşlarımız yaralanıyor" dedi.

Mustafa KAYA

Al Capone uygulaması
Sevgililer günü katliamını hatırlatıyor

KARAGÜMRÜK Spor Kulübü tesislerine düzenlenen saldırı, Amerika'daki mafyalararası çatışmaları akla getirdi. Amerika'nın efsanevi mafya lideri Al Capone'u da, yeraltı dünyasının zirvesine 1929 yılının 14 Şubatı'nda gerçekleştirdiği katliam taşıdı. Yaralı Yüz lakaplı Al Capone, Chicago suç örgütlerindeki hakimiyeti ele geçirmek için Kuzey Yakası reisi George "Bugsy" Moran'ın karargah olarak kullandığı otomobil garajını polis üniformasıyla basan Al Capone ve adamları, garajda bulunan 7 gangsteri kurşun yağmuruna tuttu. Başka bir yerde bulunan Moran canını kurtarırken, yedi gangsterden beşi yaşamını yitirdi. Bu olay "Aziz Valentine Günü Katliamı" adıyla tarihe geçti. Al Capone bu katliamı gerçekleştirmeden önce "Moran'a öyle bir sevgililer günü hediyesi vereceğim ki asla unutamayacak" demişti.

Bakan Tantan: Savcılar ve baro pasif kalıyor!
ANKARA- Alaattin Çakıcı ve Nuri Ergin yandaşlarının İstanbul sokaklarında silahlı çatışmaya girmesi İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın tepkisine neden oldu. SABAH'a konuşan Tantan, yetkilileri ellerindeki yasal imkanları kullanmaya çağırdı:

"Kanun hakimiyetinin sağlanması için, bütün kurumlar yasaların kendilerine verdiği yetkiyi kullanmalıdırlar. Yasal mevzuat bulunmasına rağmen, uygulayıcıların, uygulamada eksik ve pasif davranması nedeniyle güven sağlanamamaktadır. Toplumda suçun, oluşmadan önce önlenmesi prensibinin hakim kılınması için bütün kurumların siyaseti ve ufak siyasi menfaatlerini bir kenara bırakması lazımdır. Avrupa Birliği'ne aday statüsündeki bir ülkede, Barolar dahil meslek örgütlerinin de elemanlarını nitelikli yetiştirip, yasaları harekete geçirmesi mecburiyeti ortaya çıkmaktadır."

Çakıcı sorgulandı
Karagümrük'teki saldırı gözleri Kartal Cezaevi'nde bulunan Çakıcı'ya çevirdi. Çakıcı dün iki savcı tarafından sorgulandı

FATİH Karagümrük'te önceki gece Karagümrük Spor Kulubü'nün Alaattin Çakıcı'nın adamları tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırının ardından azmettirici olduğu öne sürülen ve halen Kartal Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan Alaattin Çakıcı'nın olayla ilgili ifadesi alındı. Saat 09.00 sıralarında Kartal Cezaevi'ne giden Kartal Cumhuriyet Başsavcıvekili Erol Dut ile Cezaevi Savcısı Abdurrahman Canpolat önceki gün gerçekleşen saldırıda, azmettirici olduğu iddia edilen Çakıcı'nın ifadesine başvurdular. Çakıcı'yı sorgulayan iki savcı, bütün gün cezaevinde kaldı.

Fatih Karagümrük'te önceki akşam Alaattin Çakıcı'nın adamları tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda 16 kişinin yaralanması üzerine gözler Kartal Cezaevi'ne çevrildi. Nuri Ergin ile Alaattin Çakıcı'nın yakınları arasında yaşanabilecek olası bir çatışma ihtimali üzerine cezaevi çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Görüş günü olan Çakıcı'nın yakınlarına, Nuri Ergin'in adamları tarafından gerçekleştirilebilecek bir saldırı ihtimaline karşılık, Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 20 kadar polis cezaevi dışında uygulama yaptılar.

Ali BALCI/Salih ALUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır