kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Eski başkan Camdessus'dan IMF'e eleştiri
UluslararasI Para Fonu (IMF) eski Başkanı Michel Camdessus, eski yöntemler ile Fon'a başkan bulunmasının bugünün dünya koşullarına uygun olmadığını, yoksul ülkelerin de söz söyleyebileceği yeni metotların geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Camdessus, IMF Başkanlığı görevine Horst Köhler'in getirilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, eski yöntemler uyarınca IMF ve Dünya Bankası başkanlığı görevlerini Avrupa ve ABD ve arasında paylaştırılmasının daha uzun bir süre haklı gösterilemeyeceğini bildirdi. Camdessus, "Avrupa ve ABD'nin, hala kendilerini Dünya Bankası ve IMF'nin sahibi olarak görmelerini düşünmek zorundayız" dedi.

Ünlü borsacıyı yakan kadın
Alternatif Yatırım hisse senedi Ölüm Müdürü Banu Yamak'ın ünlü Borsacı Ziya Sesel'in Alternatif Yatırım'daki hesaplarını kullandığını anlaşıldı. Yamak'ın Ziya Sesel'e ait hesaplarlarla birlikte Millennum Investment Fund ve Frank Adams Investment Fund'ait hesaplarda da müşteri bilgisi olmadan işlem yaptığı ve kurumu 4.3 trilyon lira zarara uğrattığı belirlendi. Ziya Sesel ise kendisinin işlemlerle ilgisi olmadığını ve bilgisi olmadan işlem yapıldığını söyledi. Yamak'ın, önce yaptığı bir bono işlemi ile yüksek zarar yazdığı ve daha sonra bu zararı kapatmak için müşterilerin bilgisi dışında işlem yaptığı belirtildi.

Tüpraş'ta ön talep için son şans
Türkiye'nin en büyük şirketi olan Tüpraş'ın halka arzında ön talep toplama süresi bugün doluyor. Özellikle 200 lot ve altında alım yapmayı hedefleyen küçük yatırımcıdan büyük ilgi gören Tüpraş hisselerini yüzde 12 iskontolu fiyattan almak isteyen 167 bin 628 kişi ön talep için ilk üç günde başvuruda bulunmuştu. Ön talep toplama dönemi öncesinde 11 milyon 212 bin 800 lot hissenin arz edilmesinin planlanmasına rağmen talep miktarı 15 milyon lotu bulmuştu.

Bankalar Birliği'nden enflasyon semineri
Finans çevrelerini düşük enflasyona karşı bilgilendirmeyi hedefleyen Bankalar Birliği, perşembe günü "Düşük Enflasyon Ortamında Türk Bankacılık ve Finans Sistemi" konulu bir seminer düzenleyecek. Ücretsiz düzenlenecek seminerde Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Mahfi Eğilmez, İsrail Merkez Bankası'ndan Daniel Yariv, IMF'den Abebe Aemro Selassie, Yapı ve Kredi Bankası Ekonomik ve Kurumsal Araştırmalar Yönetmeni Reha Yolalan ve AÜ Siyasi Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Özatay konuşmacı olacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır