kapat

28.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telekom'da yeni seçenek
TÜRK Telekom Genel Müdürü, Fatih Yurdal şirketi yüzde 20'lik hissesinin blok satışının yanısıra yüzde 14'lük payının halka arzına ilişkin olarak danışman firmayla calışmaların sürdüğünü bildirdi.

Yurdal, yüzde 20'lik blok satışın nisan ayı sonuna kadar ihale ilanının yapılacağını söyledi. Halka arz konusunda ise zamanlama ile ilgili kararın henüz verilmediğini belirterek, ya blok satışla birlikte ya blok satış ardından ya da 2001 başında uluslararası halka arz yapılacağını ifade etti.

Öte yandan Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz GSM ihalelerinde şu anda bir gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi. Öksüz, halen ihale şartnamesi alan 28 şirketin bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

'GSM ihalesinde şu ana kadar süre uzatımına ilgili ciddi ve haklı bir neden ortaya çıkmadı. Çıksaydı ihale komisyonu gerekin yapardı. Şu anda o noktada değiliz.'

Esenboğa Havaalanı ikinci pistinin açılışından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öksüz, roamingin Telekomünikasyon yasasına aykırı olmadığı söyledi. Öksüz roaming konusunda yasada geçici maddeyle düzenlemeler yapıldığını vurgulayarak, 'İki yıl süreyle roaming yasaklandı. Yeni gelenler de yatırım yapsınlar diye. Parmaklarını taşın altına koysunlar diye.' diye konuştu. Enis Öksüz, cep telefonu operatörleri Turkcell ve Telsim'le ilgili mevcut sözleşmelerin yeniden gözden geçirilmesinin, ancak bakanlık ile şirketler arasında mutabakat sağlanması halinde olacağını söyledi. Öksüz, sözleşmelerin daha önce yapıldığını ve devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayarak böyle bir meseleyi kendinini ortaya atmayacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır